Chicago
Chicago
Hotels
Alle Chicago hotelsHoteldeals voor ChicagoLastminutehotels in ChicagoOp hoteltype
Op hotelcategorie
Per hotelketen
Populaire voorzieningen
Populaire wijken
Populaire categorieën in Chicago
Meer categorieën in Chicago
In de buurt van bezienswaardigheden
In de buurt van treinstations
In de buurt van luchthavens
In de buurt van hogescholen
BezienswaardighedenRestaurantsVluchtenReisverhalenCruisesHuurauto'sMeer

Chicago Toerisme

Wat is Travellers’ Choice Best of the Best?
Deze award is onze hoogste onderscheiding en wordt jaarlijks uitgereikt aan bedrijven die de Best of the Best op Tripadvisor zijn, geweldige reizigersbeoordelingen ontvangen en tot de beste 1% van gelegenheden ter wereld behoren.
Meer informatie

Chicago, Illinois

In Chicago kun je dat typische stadsgevoel opsnuiven. De mensen zijn er vriendelijk en alles is goed te voet bereikbaar, wat voor een gemoedelijk sfeer in een grote stad zorgt. De stad bestaat uit maar liefst 77 wijken. Begin je reis met de Loop of de historische Gold Coast om de hoogtepunten van de stad te zien, en verken dan de omgeving. Bewonder de architectuur waar de stad beroemd om is of ga van het ene eettentje naar het andere. Bij Chicago denk je gelijk aan deep-dish pizza, maar dankzij de bloeiende Mexicaanse gemeenschap kun je hier ook heerlijke taco's eten. Als je Chicago in de lente of zomer bezoekt, trek dan zeker een dagje uit om lekker te niksen bij een van de vele parken of meren van de stad. 's Avonds heeft Chicago volop livemuziek en comedy te bieden. Je kunt bijna niet verkeerd kiezen, maar bij Lincoln Hall en Second City zit je altijd goed. De stad heeft nog veel meer te bieden, dus hier hebben we nog meer opties op een rijtje gezet.
Omzet beïnvloedt de ervaringen die worden uitgelicht op deze pagina. Lees hier meer informatie.

Onmisbaar in Chicago

Kies een categorie om je aanbevelingen te filteren
Accommodaties worden geclassificeerd op basis van Tripadvisor-gegevens, waaronder beoordelingen, waarderingen en het aantal paginaweergaven.

Een restauranttour van Chicago, van betaalbaar naar duur

Chicago is een van de beroemde Amerikaanse restaurantsteden. Je vindt er toppers op elk niveau, van sandwiches met jus tot moleculaire spektakels. De goedkope en dure restaurants van de stad houden elkaar als het ware in evenwicht. Dat vind ik zo uniek en daarom kom ik er ook zo graag terug (ik schrijf tenslotte over eten). Als je dus net als ik van beide ervaringen houdt, is dit mijn lijst met aanbevelingen. Zorg maar dat je trek hebt.
Adam Erace, Philadelphia, PA
  • Cellar Door Provisions
    22
    Hogere prijsklasse: Cellar Door is weer geopend na de pandemie, maar alleen 's avonds en zonder reservering. Hoewel ik hun heerlijke gebakjes mis (vroeger kon je er ook ontbijten), ben ik blij dat ze weer geopend zijn op deze minimalistische plek in Logan Square. Mijn favoriete gerechten: Mediterraans geïnspireerde malse biefstuk in marsalasaus, de schitterende combinatie van burrata met witte asperges, en als dessert ijs van bruine boter en rozemarijn. Tip: arriveer voordat ze open gaan om 17:00 uur, want het kan erg druk zijn.
  • Pequods Pizza
    1.124
    Lagere prijsklasse: fans van de kenmerkende deep-dish pizza hebben keuze te over. Pequod's Pizza in Lincoln Park is mijn favoriet. Bestel een of twee biertjes terwijl je (waarschijnlijk een tijdje) wacht voordat de gloeiend hete panpizza bij je tafel arriveert, met een prachtig gouden ring van gekaramelliseerde kaas.
  • Sun Wah BBQ
    209
    Hogere prijsklasse: de Cheng-familie kan gezien worden als het koningshuis van Chicago, met Sun Wah als hun koninkrijk. Dit iconische restaurant heeft veel vestigingen en een indrukwekkende menukaart, maar de grootste topper staat niet op de kaart: het feestmaal van pekingeend. Bestel het met een groep en geniet van de verschillende gangen, met als ster natuurlijk een gebraden eend die net zo knapperig en goudbruin is als de bovenkant van een crème brûlée. Hoewel je dit gerecht aan tafel kunt bestellen, is het slim om het al bij het reserveren te vragen.
  • Dove's Luncheonette
    100
    Lagere prijsklasse: dit is het tex-mexparadijs van mijn dromen. Geniet bij Dove's van knapperige aardappels met vlees, rundertaco's met zelfgemaakte tortilla's, gefrituurde kip en horchata-taart. De lange tafels, vriendelijke bediening en kleine ronde mozaïektegeltjes op de vloer maken de sfeer helemaal af. Ik ga graag naar Dove's voor een brunch of lunch, maar het is ook de moeite waard om 's avonds laat langs te komen voor frietjes <i>al pastor </i>en een shotje mescal voor 5 dollar.
  • Virtue Restaurant & Bar
    80
    Hogere prijsklasse: er zijn honderd redenen waarom het restaurant van chef-kok Erick Williams in Hyde Park dé plek in Chicago is voor Zuid-Amerikaanse gerechten. Een aantal redenen: de gerookte kalkoen die zorgt voor het aroma in de kool, de ingelegde koolraap op de zalm en de Carolina-grits met de étouffée van garnalen en rivierkreeft. Als je niet kunt reserveren, ga dan aan de bar zitten, waar je kunt kiezen uit de uitgebreide wijnkaart of een aantal inventieve alcoholvrije cocktails.
  • Johnnie's Beef
    238
    Lagere prijsklasse: zonder aanbeveling voor Italiaans rundvlees zou deze lijst niet volledig zijn, of wel dan? Iedereen in Chicago heeft een persoonlijke favoriet, maar beter dan Johnnie’s vind je het bijna niet. Hun rundvlees is zo dun gesneden dat je er bijna doorheen kunt kijken en hun knapperige, gefermenteerde <i>giardiniera</i>-groenten zorgen voor een echte smaakexplosie. Je kunt er alleen contant betalen en het ligt wat verder weg in Elmwood Park, maar het is een bezoek zeker waard. Ik ga er graag heen op weg van en naar O’Hare International Airport.
  • Mi Tocaya Antojeria
    56
    Hogere prijsklasse: “Nuestro cocina, nuestro amor” (onze keuken, onze liefde) is het motto van Mi Tocaya. Als je het mij vraagt, is Diana Dávila misschien wel de meest getalenteerde Mexicaanse chef-kok in een stad die barst van de Mexicaanse toprestaurants. Haar kleurrijke, ongedwongen restaurant in Logan Square is de ideale plek voor gerechten als gesmoorde varkenspoot in een <i>mole</i>-saus volgens een geheim recept en <i>chiles en nogada</i> (chili’s in walnootsaus) met spruitjes. Bonus: de drankkaart biedt net zoveel variatie in natuurlijke wijnen als in margarita's.
Ontdek meer van onze sponsors