Wat een aanfluiting!! All Inclusive aan me hoela!!! Ik ben in diverse all inclusive hotels geweest maar dit spant de kroon!!!! Bij de " buitenbar" water in plastic bekertjes. Na 22.00 geen frisdrank, bier, wijn terwijl de "entertainment" na 22.00 begint. Dus wil je een borrel na 22.00, dan moet je of een kaart kopen (10,00 borg ook voor een ijsje voor de kinderen heb je een kaart nodig) , of je polsbandje wijzigen van oranje (tot 22.00) naar geel (van 22.00 tot 24.00) Het eten ook een aanfluiting, lauw of koud en zeer weinig variatie. Bij het hotel hoort ook Sunny Beach, dit ligt aan de overkant na een paar 100 meter, waar je alleen in kleine plastic bekertjes water of frisdrank kan krijgen. Een klein kinderbadje waar je een badmuts moet dragen, niet het strand (vol met rotsen) op kan lopen omdat het helemaal af geschermd is met houten schotten waar ramen inzitten. Dus ga je daar zitten kan je wel van het uitzicht "genieten". De schoonmaak ook niet optimaal, niet elke dag schone handdoeken en kijk NIET onder het bed want OMG daar maken ze het niet stofvrij. Ons balkon is 1 x in 8 dagen schoongemaakt. Sommige medewerksters zijn super vriendelijk. Maar sommige moeten echt een andere baan zoeken! Ze spreken slecht tot redelijk Engels, dus op een normale vraag kan je ( als je geluk hebt) een antwoord krijgen. Maar heb je een probleem dan spreken ze alleen nog Italiaans. De dames in de pizzeria op het complex krijgen een compliment! Werken hard, zijn vriendelijk en niets is hun teveel. Dan het zwembad. Tegen 19.00 komt de hoge drukspuit te voorschijn en een middel om het water te zuiveren dus als je daar dan nog ligt te zonnen of nog aan het zwemmen bent dan heb je pech! In de ochtend komt de poolboy om de slangen (ook om te zuiveren) in het water doen, en die gaan er tussen 9.30 en 10.00 weer uit. Daarna mag je zwemmen. Boek je een KIWI trip naar bv Palermo? Deze trip kan je met of zonder gids boeken. Ben je slecht ter been of heb je moeite om lange afstanden te lopen? Boek dan zonder gids want dan kan je af en toe even ergens gaan zitten. De boottocht naar Favignana en Levanzo is een regelrechte aanfluiting! Heerlijk liggen op een mooi wit strand op een onbewoond eiland? Vergeet het maar. De boot maakt 2x een stop op zee waar je vanaf de boot kan duiken en heerlijk kan zwemmen maarrr houd rekening met de kwallen!! Op onze trip waren er diverse mensen gestoken(?) geprikt (?). Je kan uiteraard beide plaatsen bezoeken maar bezienswaardigheden? niet echt, maar wel heel veel souveniers winkeltjes en terrasjes. De dame die dit alles regelt, is wel aardig maar geeft totaal geen uitleg waar je rekening mee moet of kan houden. Het is een heel verhaal geworden en ik hoop dat je de juiste beslissing neemt mbt Hotel Hopps en KIWI tours. Wij gaan in ieder geval nooit meer!!