Gelegen in een oude vlasspinnerij in het industriële gedeelte van Zele. Een prachtig pand, luxe design interieur, goede stoelen. Tafels staan op ruime afstand, prima.
Eerst wat koele ontvangst, die geleidelijk aan soepeler werd en wat later zelfs met een gedurfde kwinkslag hier en daar.
Ook de chef laat zich van bij het begin zien, wenst op een hartelijke manier welkom. Even nadien legt hij de amuusjes uit. Ja, dan ben je onmiddellijk in de juiste stemming.
Je krijgt de keuze tussen een 3, 4 of 6 gangen menu en uiteraard is er ook à la carte mogelijkheid.
Wij kozen voor de 4 gangen menu à 60€.
-Saku (een soort tonijn), sesam, soja, cashew, radijs.
-Zeeduivel, morilles, sjalot, tuinbonen
-Zomerreebok, asperges, pinda, girolles
-Ananas, basilicum, Griekse yoghurt, citroengras
Ja, en wat daarna geserveerd werd, waren niet 4 gangen, maar een opeenvolging van potjes, bordjes, kommetjes met allerlei variaties en texturen op wat was aangekondigd. En allemaal om ter lekkerst en om ter mooist gepresenteerd. Gewoonweg buitengewoon. Hier wordt met veel ambitie gekookt.
Dan de wijnkaart. Nou, ik vind die voor een restaurant dat nog maar 8 maanden open is, met zorg uitgekozen en behoorlijk compleet. Internationale flessen, zelfs met betaalbare ertussen.
Ik had o.a. een Portugese rode gekozen, maar voordat ze hem zouden openen, kwamen ze met een tegenvoorstel voor een andere, ook een Portugese, maar gemaakt door een jonge wijnbouwer. Zij stonden er achter. Wel, dat vind ik nu tof zie! En inderdaad, het was een superwijn. Voor wie't interesseert: Carm, Familia Roboredo Madeira, 2009, Douro, 29€.
Chef was bij 't buiten gaan niet te beroerd om onze jas aan te reiken. En dat gaf ons de gelegenheid om hem met de aanstaande geboorte te complimenteren. Sympathieke Eva had uit de biecht 'geklapt', haha.
Wel, het is een prachtige avond geworden en het werd onze, tot nu toe, beste maaltijd van het jaar.