“Hier wordt vernieuwend en met ambitie gekookt.”
Beoordeling van Fleur de lin

Fleur de lin
Geclassificeerd als nr. 1 van 46 Restaurants in Zele
Dineropties: Reserveringen
Dineropties: Reserveringen
19 mei 2014 beoordeeld

Gelegen in een oude vlasspinnerij in het industriële gedeelte van Zele. Een prachtig pand, luxe design interieur, goede stoelen. Tafels staan op ruime afstand, prima.

Eerst wat koele ontvangst, die geleidelijk aan soepeler werd en wat later zelfs met een gedurfde kwinkslag hier en daar.
Ook de chef laat zich van bij het begin zien, wenst op een hartelijke manier welkom. Even nadien legt hij de amuusjes uit. Ja, dan ben je onmiddellijk in de juiste stemming.

Je krijgt de keuze tussen een 3, 4 of 6 gangen menu en uiteraard is er ook à la carte mogelijkheid.
Wij kozen voor de 4 gangen menu à 60€.
-Saku (een soort tonijn), sesam, soja, cashew, radijs.
-Zeeduivel, morilles, sjalot, tuinbonen
-Zomerreebok, asperges, pinda, girolles
-Ananas, basilicum, Griekse yoghurt, citroengras

Ja, en wat daarna geserveerd werd, waren niet 4 gangen, maar een opeenvolging van potjes, bordjes, kommetjes met allerlei variaties en texturen op wat was aangekondigd. En allemaal om ter lekkerst en om ter mooist gepresenteerd. Gewoonweg buitengewoon. Hier wordt met veel ambitie gekookt.

Dan de wijnkaart. Nou, ik vind die voor een restaurant dat nog maar 8 maanden open is, met zorg uitgekozen en behoorlijk compleet. Internationale flessen, zelfs met betaalbare ertussen.
Ik had o.a. een Portugese rode gekozen, maar voordat ze hem zouden openen, kwamen ze met een tegenvoorstel voor een andere, ook een Portugese, maar gemaakt door een jonge wijnbouwer. Zij stonden er achter. Wel, dat vind ik nu tof zie! En inderdaad, het was een superwijn. Voor wie't interesseert: Carm, Familia Roboredo Madeira, 2009, Douro, 29€.

Chef was bij 't buiten gaan niet te beroerd om onze jas aan te reiken. En dat gaf ons de gelegenheid om hem met de aanstaande geboorte te complimenteren. Sympathieke Eva had uit de biecht 'geklapt', haha.

Wel, het is een prachtige avond geworden en het werd onze, tot nu toe, beste maaltijd van het jaar.

Datum van bezoek: mei 2014

1 april 2014 beoordeeld

Misschien het verkeerde (korte) menu gekozen: niet meteen van m'n sokken geblazen. Hapjes bij aperitief weinig smaak, zéér lang wachten tussen gerechten, hoofd- en nagerecht weinig verrassend of vernieuwend. Dranken aan de dure kant indien niet all-in. Bediening nogal afstandelijk. Maar kan nog groeien.

14 maart 2014 beoordeeld

Nieuwsgierig geworden na een berichtje van vrienden en geprikkeld door wat we op het internet lazen, trokken we bij ons volgend bezoek aan België naar Zele. Of all places !! Gelukkig, want dit hadden we niet willen missen. Een degustatiemenu (met aangepaste wijnen, en laat u verrassen, ook een biertje !) die naam meer dan waardig. Origineel, gedurfd, verrassend, stijlvol, maar vooral harmonieus en lekker. Voor alle zes tafelgasten één van de allerbeste restaurantervaringen in een toch rijkgevulde reeks, zowel in binnen- als buitenland. Zonder enige reserve : een absolute aanrader.

10 maart 2014 beoordeeld

Restaurant, dat volgens mijn mening,in aanmerking komt voor een ster.
Zeker een aanrader. Lang geleden dat we nog zo lekker gegeten hebben.
Zeker voor herhaling vatbaar.

7 maart 2014 beoordeeld

We konden vooraf online reserveren, er werd ingegaan op de speciale vraag (verjaardagsdiner). Reservatie ging heel vlot.
Aangename ontvangst.
We kozen voor het all-in menu. We kregen zonder probleem een ander voorstel voor de persoon die geen vlees eet.
De vele gangen waren telkens weer een ontdekking.
De desserts waren echt top, na een veelheid aan heerlijke smaakervaringen.

Datum van bezoek: januari 2014
    • Sfeer

Reizigers die Fleur de lin bekeken, bekeken ook

Dendermonde, Oost-Vlaanderen

Belsele, Oost-Vlaanderen
Dendermonde, Oost-Vlaanderen

In Fleur de lin geweest? Deel je ervaringen!