Jaren geleden waren we hier een paar keer komen eten en beslist niet meer terug te komen daar de keuken tegenviel. Recent zagen we in Gault&Millau een score van 13/20 en dachten dat de uitbater en/of kok zou gewijzigd zijn. Niet dus.
Vriendelijk ontvangen bij aankomst. Graag een glaasje champagne als apéro, maar dat is blijkbaar niet mogelijk. Raar in dit soort prijsklasse, maar ok dan nemen we een Crémant de Bourgogne.
Even de kaart bekijken: de prijzen à la carte zijn heel stevig. Je verwacht dan ook een deftig niveau. De menu's maken de rekening iets lager. We namen de menu gourmet (48€) met aangepaste wijnen (70€).
Het voorgerecht, een foie gras, werd veel te koud opgediend (foie kwam duidelijk net uit de frigo). De wijn erbij was een niet al te bijzondere zoete Monbazillac. Bon, een bescheiden start, maar nu gaan we in crescendo denken we dan. Helaas...
Volgende gerecht was vis (Sandre): veel te gaar gemaakt en te spicy. De wijn hierbij was een Macon-Fuissé, een banale wijn met veel te veel bitterheid...waarschijnlijk sap van een zevende persing!
In het te frisse restaurant dan een uurtje wachten, want de rest van de tafels had een langer menu. Het mag gezegd worden, men tracht de wijn rijkelijk te laten vloeien. Maar nee - dankuwel, we wachten wel op de rode.
Ondertussen was het verse brood en het water (Chaudfontaine) zeer lekker. Zelden hebben de liter water zo snel op.
Op naar de hoofdschotel: filet mignon de veau met gebakken foie gras. De foie was nog net ok (net iets teveel gebakken), de filet te hard gebakken. Dit alles vergezeld van een soort burger van aardappelen, schijfjes wortel, ajuin en kaas. Versheid en finesse van dit laatste was ver te zoeken.
De rode wijn die hierbij werd geserveerd: sterk klinkende naam (Haut-Médoc), helaas een schande voor de regio. Een totaal mismaakte wijn die men probeerde te maskeren door overdreven houtgebruik.
Zouden we nog wachten op het dessert in het menu? Nee, op dit moment hadden we het zowat gehad en beslisten te gaan voor een gezellig afsluiten van de avond met een goed glas wijn, dus vroegen we de rekening zodat we snel huiswaarts konden gaan.
Bij betaling aan de uitgang kregen we nog de vraag of er een probleem was, waarop we antwoordden dat de we de wijn niet ok vonden. Mevrouw: "mais les portions étaient quand-même généreuses". Right, dit vat zowat alles samen.
Een tip voor deze streek: in deze prijsklasse eet je wel correct in bv Nadrin ("La Plume d'oie") of Marche-en-Famenne (het schitterende "Les Quattre Saisons" of "Le Manoir" of "La Gloriette").
Verder ook nog maar eens ondervonden dat de "gidsen" niet altijd betrouwbaar zijn...