Zo te zien gebruik je een niet door ons ondersteunde browser. Het is mogelijk dat de Tripadvisor website nu niet goed wordt weergegeven.We ondersteunen de volgende browsers:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

“terrible attitude and unseen for a restaurant of this price category”
Beoordeling van Savoury

Savoury
Geclassificeerd als nr. 8 van 77 Restaurants in Turnhout
Prijsklasse: 37 US$ - 148 US$
Keukens: Frans
Dineropties: Reserveringen
Gegevens restaurant
Dineropties: Reserveringen
13 juni 2021 beoordeeld

Today 13/6/2021 for Father's Day, my wife and the children wanted to surprise me with a dinner in this restaurant.
Hallucinatory was the unprecedented pretension of the manageress (she pretended to be the responsible manageress) and the very unprofessional and unkempt maître d' (dressed in much too small, dirty grey jeans with overhanging belly, and ditto ill-fitting jacket in burgundy colour that was also much too small).
Our complaint is mainly about the ingenuity and cunning with which this restaurant advertises its menu and price setting.

We are a family that visits a 1 to 3 star Michelin restaurant at least, two to three times a week, and also the same number of touted plates or couverts resto that Michelin mentions in its guide.

While waiting for the menu, a customer came to complain to the manager that he had been sitting at a table for 30 minutes without having ordered a drink and without having received a menu. A small discussion ensued which, incidentally, did not even have to be conducted standing between other guests.

We receive the menu at our table. We are a family with two adults, a child of 11 and a child of 5.

To the left of the menu, we see the a la carte dishes and corresponding prices.

To the right of the menu card, large letters MENU are printed with, classically as in many restaurants, a listing of the starters and main courses as well as the choice of desserts below.
Followed by the 3-course menu 45 Euros without wines and 65 Euros with wines. Then a 4-course menu and then a 5-course menu. Very unclear some of the dishes listed with each course.

It goes without saying that when one mentions the MENU with the dishes underneath, and then 3, 4 and 5 courses with the respective prices, the guests are not going to read all over again what is mentioned under 3 (4 or 5) courses, but that it is usual that one means that a choice can be made from the dishes mentioned under the MENU.

The sloppy and terribly unprofessional looking maître (a remark that we are not the only ones to make, but complaints about which have already been made on various sites) comes to our table and we tell him that we will take a 3-course menu for the parents and the eldest child, of which two 3-course menus with lobster salad and a ravioli with crab. (Dishes that were also mentioned under MENU). A 3-course menu was ordered with a lobster salad and a sirloin steak (also mentioned on the menu). For the smallest child, a crab based dish was ordered a la carte.

The manager noted our order under the 3-course menu and did not say a word that we would have made a mistake. We take a glass of champagne for the father and a mocktail for the lady. Half a bottle of wine for 62 euros.

At the end of dinner we ask for the dessert menu for the 3-course menu and choose a dessert from here. The father asks for a coffee and the maître comes running up with a cup of coffee of which the coffee plate was completely full of coffee. "Sorry I spilled something" he said, without even making any effort to take the cup back, as it is worthy of a restaurant that pretends to be stylish and classy (and translates this also in its price setting), he puts the cup of coffee for his guest. Who then uses his napkin to dry the plate and the cup of coffee himself! Unseen.

The father in the company immediately feels uncomfortable afterwards because of the long wait for the bill and gets into the car while the woman wants to pay.

She is presented with a bill of 367 euros! She is shocked by this, but pays. She gets into the car with her husband and tells him what happened. The husband does not agree and the woman goes back to ask whether this was a mistake. The maître answers that the lobster and entrecote were not on the menu. This while they are mentioned as dishes on the menu.

The man / father then goes to the manager and says that he has no problem with a price, not for 100 and not for 1000 euros and says that he regularly goes to Michelin restaurants to eat, whereupon the manager laughs at him in a provocative manner. The answer is simple, the dishes on the menu do not refer to the 3-course menu she said, but you have to read each time what they give for 3-course as a dish. The question can be asked and is rightly so, why mention the MENU with the dishes to choose from underneath, if you are then going to mention in smaller font size each dishes you are serving.
Misleading ? Certainly ? Lucrative for the restaurant owner? Of course? Purposefully? It seems very much so, given the attitude of the lady who pretended to be a business manager and categorically rejected any reasonable understanding of the situation. The money was more important than the customers! She also declined to comment on the maître's attitude.
The man / father then made it clear that he would not plan any more visits to the restaurant, to which the manager replied, "no problem". Also to the notification that the review will be shared transparently according to what happened on social media, the business manager received a reply with a smiling "that's fine"!
As a courtesy, my wife had even tipped at checkout!
Unheard of and unseen, especially after corona times for restaurant owners who want to win or keep customers, but Savourin apparently has no shortage of that for the time being.

Vandaag 13/6/2021 voor Vaderdag hadden mijn echtgenote den de kinderen mij willen verrassen met een etentje in dit restaurant.

Hallucinant was de ongekende pretentie van de zaakvoerster ( zij deed zich als verantwoordelijke zaakvoerster voor ) en de bijzonder onprofessionele en onverzorgde maître van dienst ( gekleed in een veel te kleine, overigens vieze vuile grijze jeans met overhangend buikje, en dito niet passende colbertjasje in bordeaux kleur dat eveneens veel te klein was).
Onze klacht gaat voornamelijk uit, naar de vindingrijkheid, en geslepenheid waarmee dit restaurant zijn kaart en prijssetting adverteert.

We zijn een gezin dat wekelijks minstens, twee tot driemaal per week een 1 tot 3 sterren Michelin restaurant bezoekt en daarnaast nog evenveel aangeprezen bordjes of couverts resto die Michelin in haar gids vermeld.

Tijdens het wachten op het menu, komt er reeds een klant naar de zaakvoerster zijn beklag doen dat hij reeds 30 minuten aan een tafel zit zonder een bestelling voor een drankje en geen kaart gekregen heeft. Er ontstaat ene kleine discussie die overigens niet eens staande tussen andere gasten hoefde gevoerd te worden.

We krijgen het menu aan onze tafel. We zijn een gezin met twee volwassenen een kind van 11 jaar en een kind van 5 jaar.

Links van de menu kaart zien we de a la carte gerechten en bijhorende prijzen.

Rechts van de menu kaart , staat er in grote drukletters MENU met daaronder, klassiek zoals in vele restaurants gebruikelijk een opsomming van de voor en hoofdgerechten zowel de keuze van desserts onder elkaar.
Daaronder gevolgd met 3-gangen menu 45 euro zonder wijnen en 65 euro met wijnen. Verder 4-gangen menu en dan 5-gangen menu. Erg onduidelijk enkele opgesomde gerechten bij elk gangen vermeld.

Het spreekt voor zich dat wanneer men MENU met daaronder de gerechten vermeld, alsook daarna 3, 4 en 5 gangen met de respectievelijke prijzen, de genodigden niet nog eens alles gaan lezen wat er onder 3 ( 4 of 5) -gangen allemaal vermeld staat maar dat het gebruikelijk is dat men bedoeld dat er een keuze uit de onder het MENU vermelde gerechten kan gemaakt worden.

De slordig en verschrikkelijk onprofessioneel ogende maître ( opmerking die overigens wij niet alleen maken, maar op diverse sites reeds klachten over geuit werden) komt aan onze tafel en we geven hem mee dat we 3 maal een 3-gangen menu nemen voor de ouders en het oudste kind, waarvan twee 3-gangen menu’s met salade van kreeft en een ravioli met krab. ( gerechten die eveneens onder MENU vermeld stonden). Een 3-gangen menu werd besteld met eveneens salade van kreeft en een entrecote ( ook op menu vermeld) Voor het kleinste kind werd er een gerecht op basis van krab “a la carte besteld”.

De maître noteert onze bestelling onder 3-gangen menu en rept met geen woord dat we ons ergens over zouden vergist hebben. We nemen hierbij een glaasje champagne voor de vader en een mocktail voor de dame. Een half flesje wijn van 62 euro.

Op einde diner vragen we dessertkaart voor het 3-gangen menu en kiezen een dessert hier uit. De vader vraagt een koffie en de maître komt aangelopen met een kop koffie waarvan de koffiebordje helemaal vol koffie lag. "Sorry ik heb wat gemorst zei hij" zonder ook maar enig aanstalten te maken om meteen het kopje terug mee te nemen, zoals het een restaurant, wat pretendeert stijlvol en klasse na te streven ( en dit ook in haar prijssetting onbeschaamd vertaald) waardig is, zet hij de kop koffie voor zijn gast. Die met zijn servet dan maar het bordje en de kop koffie zelf droog maakt! Ongezien.

De vader in het gezelschap voelt zich meteen niet goed daarna omdat er lang diende gewacht te worden op de rekening en gaat meteen al in, de wagen zitten terwijl de vrouw wenst af te rekenen.

Zij krijgt een rekening gepresenteerd van 367 euro ! Schrikt hier wel van, maar betaald. Komt in de wagen bij haar man en vermeld wat er gebeurde. De man gaat hier niet mee akkoord en de vrouw gaat terug om te vragen of het niet op een vergissing berust. De maître antwoord dat de kreeft en entrecote niet in het menu vervat zaten. Dit terwijl deze wel als gerechten op menu vermeld staan.

De man / vader gaat daarop zelf naar de zaakvoerster en meld dat hij geen probleem heeft met een prijs, niet voor 100 en niet voor 1000 euro en zegt dat hij geregeld naar Michelin restaurants gaat eten, waarop de zaakvoerster hem smalend uitlacht in een provocerende lachende houding. Het antwoord blijkt eenvoudig te zijn, de gerechten op het menu, verwijzen niet naar de 3-gangen zei ze, maar je moet telkens lezen wat er dan voor 3-gangen als gerecht vermeld staat. De vraag kan gesteld worden en is terecht lijkt ons waarom dan MENU vermelden met daaronder de gerechten waaruit je kan kiezen, als je dan in kleinere vermelding en naast elkaar geschreven gaat vermelden welke gerechten je serveert voor de 3, 4 of 5 gangen. Welk nut heeft dan de gerechten allemaal onder elkaar te zetten na het woord MENU? Misleidend ? Zeker ? Lucratief voor de restaurant houder? Uiteraard? Doelbewust? Daar lijkt het sterk op gelet op de houding van de dame die zich als zaakvoerster voordeed en elk redelijk begrip voor de situatie categoriek van de hand wees. Het geld was belangrijker dan de klanten! Ook op de houding van de maître weigerde ze elke commentaar te geven.
De man / vader liet dan verstaan dat hij alvast geen enkel bezoek meer zal plannen aan het restaurant, waarop de zaakvoerderster antwoordde, “geen probleem”. Ook op de melding dat de review transparant volgens wat er gebeurd was op social media zal gedeeld worden kreeg van de zaakvoerster als antwoord lachend “dat is prima”!
Uit beleefdheid had mijn vrouw nog een fooi gegeven bij het afrekenen!
Ongehoord en ongezien, zeker na coronatijden voor restauranthouders die klanten willen winnen of houden, maar daar heeft Savourin “schijnbaar”, voorlopig althans geen gebrek aan.

Datum van bezoek: juni 2021
    • Prijs/kwaliteit
    • Service
    • Eten
1  Bedank Creative-Star-bv
Deze beoordeling is de persoonlijke mening van een TripAdvisor-lid en niet die van TripAdvisor LLC zelf.
Schrijf een beoordelingBeoordelingen (81)
Waardering van reizigers
Type reiziger
Tijd van het jaar
Taal
  • Meer talen

1 - 5 van 81 beoordelingen

25 juli 2020 beoordeeld via mobiele applicatie

Van start tot finish in de watten gelegd met top gerechten, top wijnen en top bediening! En, in deze tijden niet onbelangrijk, uiterst coronaproof! Absolute aanrader bij gepassioneerde mensen!

Datum van bezoek: juli 2020
Bedank Staey7
Deze beoordeling is de persoonlijke mening van een TripAdvisor-lid en niet die van TripAdvisor LLC zelf.
17 mei 2020 beoordeeld

Toplocatie, topgerechten, topsfeer, topbediening, topwijn.. en zo kan ik nog ff doorgaan.
Reeds 2x mogen genieten van dit paradijsje op aarde.

Datum van bezoek: januari 2020
Bedank Tinne1972
Deze beoordeling is de persoonlijke mening van een TripAdvisor-lid en niet die van TripAdvisor LLC zelf.
24 september 2019 beoordeeld

Ik werd door mijn zus en (nieuwe) schoonbroer uitgenodigd in dit restaurant omdat ze daar hun huwelijksfeest vierden.
Het kader is mooi (achterin gelegen, rustig en stijlvol).
De hapjes vooraf zijn lekker en elk gerecht is een smaakvol juweeltje.
Het dessert was super en de hapjes bij de koffie ook.
De bediening is OK.
Ik kom hier nog wel eens terug.

Datum van bezoek: september 2019
    • Service
    • Eten
Bedank DH65
Deze beoordeling is de persoonlijke mening van een TripAdvisor-lid en niet die van TripAdvisor LLC zelf.
23 september 2019 beoordeeld via mobiele applicatie

Een zakenlunch genoten in een zeer rustig en verzorgd kader. Starters met ham, soepje en buikspek waren heerlijk. Vis voorgerecht en dessert ook heerlijk. Enkel het hoofdgerecht met kalf miste wat pit. Zeer vriendelijke bediening overigens.

Datum van bezoek: september 2019
Bedank U9799SOmarcd
Deze beoordeling is de persoonlijke mening van een TripAdvisor-lid en niet die van TripAdvisor LLC zelf.

Reizigers die Savoury bekeken, bekeken ook

Turnhout, Antwerpen
Turnhout, Antwerpen
 
Turnhout, Antwerpen
 

In Savoury geweest? Deel je ervaringen!

Schrijf een beoordeling Foto's toevoegen

Eigenaren: Wat is uw kant van het verhaal?

Bezit of beheert u deze gelegenheid? Claim gratis uw vermelding om te reageren op beoordelingen, uw profiel bij te werken en nog veel meer.

Claim uw vermelding
© 2021 TripAdvisor LLC Alle rechten voorbehouden.

Deze versie van onze website is gericht aan mensen die Nederlands spreken in België. Als je een inwoner bent van een ander land of andere regio, selecteer de juiste versie van Tripadvisor voor jouw land of regio in het vervolgkeuzemenu.