Vandaag geopend: 10:00 - 16:00
Opslaan
Hoogtepunten uit beoordelingen
Goede indruk van de loopgraven

Het geeft een goed beeld van hoe de loopgraven er uitgezien moeten hebben. Zij het zonder de ... meer lezen

Beoordeeld op 16 augustus 2023
GertJanVonk
Waalre, Nederland
via mobiele applicatie
Indrukwekkende loopgraven

Hier in de dodengang krijg je echt een beeld van hoe het was in de oorlog. Eerst ga je het gebouw ... meer lezen

Beoordeeld op 30 juli 2023
aliekec2023
Lichtervelde, België
Lees alle 278 beoordelingen

Google
Aanbevolen ervaringen in en in de buurt van Diksmuide
vanaf US$ 119,47
Meer info
vanaf US$ 101,93
Meer info
Beoordeeld op 12 augustus 2021

Ik kwam hier een jaar of 6 geleden al eens, maar wou hier toch niet zomaar voorbij fietsen aangezien dit de enige Belgische loopgraven zijn die je nog kan bezoeken.
Ik nam uitgebreid de tijd om de geschiedenis van dit stukje oorlogsgebied door te nemen in de expo boven in het gebouw. Je krijgt veel info aan de hand van touch-screens en hebt er ook een mooi zicht op de IJzer.
De wandeling door de loopgraven zelf biedt weinig extra's, maar het geeft je toch een idee. Iets heel anders dan de dug-outs die je in meerdere musea terugvindt.
Wat wel raar was, het onthaal was volledig in het Frans. De jongen aan de kassa sprak geen woord Nederlands. Hij kon zelfs de prijs niet zeggen. Aangezien er geen prijslijst hing, was dit voor sommigen een hinderpaal.

Beoordeeld op 11 augustus 2021

Dit is een site die we om de zoveel jaar eens bezoeken. Mijn overgrootvader komt uit Diksmuide en heeft tijdens de eerste wereldoorlog hier in deze loopgraven gevochten. Een locatie die ons dus zeer na aan het hart ligt.

Het museum op de eerste verdieping is heel mooi uitgevoerd en informatief en het bezoek aan de eigenlijke loopgraven blijven een speciale gebeurtenis.

Echter hadden we tijdens ons laatste bezoek één grote klacht, en dat was de onkunde van de loketbediende om ons in het Nederlands of Engels aan te spreken. De persoon sprak enkel Frans.
Als je de taalproblematiek aan het front kent (et pour les Flamands la même chose), dan is dit een kaakslag van jewelste.
Hier is dan ook een klacht naar de organisatie voor gestuurd.

Beoordeeld op 10 augustus 2021 via mobiele applicatie

Vriendelijke en behulpzame ontvangst aan de receptie. De tentoonstelling heeft niet heel erg veel artefacten maar wel veel rouch screens waar je interactief fotos en film kunt bekijken per topic.
Uiteraard als afsluiter een wandeling door de goed onderhouden loopgraven. Beklijvend...

Beoordeeld op 6 augustus 2021 via mobiele applicatie

Op zich is het een must der wanneer je in de omgeving bent. Maar er zijn toch behoorlijk wat pijnpunten.

Zo is er in het buitengebied helemaal geen info te vinden van de site. Enkel een paar wazige (versleten) foto's moeten je een idee geven van hoe het er aan toe moet gegaan zijn. Maar eigenlijk is het gewoon een wandeling doorheen de loopgraven, en moet je de rest er maar bij verzinnen.

De expo in het gebouw is voor mij eerder info die ik wil zien tijdens de tocht, maar is ook eerder beperkt. Er zijn veel betere musea in de buurt, met veel meer diepgang. Dus daar hoef je het ook niet te doen.

Daarnaast is het gebouw vies en slecht onderhouden, met de vieze toiletten als toppunt. En het mag niets afdoen aan de attractie... Maar waarom zit er in hemelsnaam een Franstalig persoon aan de kassa, die zelfs de moeite niet neemt om Nederlands te begrijpen, laat staan het te spreken.

Beoordeeld op 29 juli 2021 via mobiele applicatie

Eigenlijk heb je het hier redelijk vlug gezien. Het was ons echt te druk in het binnen gedeelte, waardoor we vlug buiten stonden. Buiten zou ook meer info ofzo kunnen geplaatst worden. Je bent buiten redelijk vlug rond gewandeld.

Datum van activiteit: juli 2021