2 nachten hier verbleven. Het hotel ligt vrij centraal in de stad nabij de vele winkeltjes in de smalle straatjes en is ook 1 van de slechts 3 hotels die direkt aan het strand liggen. Vlakbij zijn ook de Forodhani Gardens waar s'avonds een food market gehouden wordt met allemaal kleine stalletjes, erg leuk maar let op dat je vooraf duidelijk de prijs afspreekt of wordt "geript".
Tembo hotel heeft erg leuke kamers, allen met een privé terras. Ik weet niet of dit voor elke kamer zo is maar wij hadden een bed dat erg hoog op de poten stond, neem maar minstens dubbele hoogte dan normaal, een (noodzakelijk) opstapje is voorzien. Airco en een ventilator aan plafond, kluisje op de kamer. Omgeven door de gebouwen, centraal in het hotel is een buitenzwembad. Ontbijt is héél uitgebreid en goed. Restaurant kan ik niets over zeggen want niet gegeten. Personeel is er iets stugger dan op andere plekken in Tanzania - Zanzibar. De aangeboren spontaniteit waar je aan gewoon bent ontbreekt. Men is wel (zakelijk) vriendelijk. Ander nadeel is dat men totaal geen alcohol schenkt. Geen drankvergunning zegt men, doch dit lijkt me eerder uit principe zo te zijn, men wil gewoon geen biertje of dergelijke aanbieden ( vanuit islamitische overtuiging ?). Geen nood, net ernaast is een erg leuke bar, bereikbaar via strand. Dan spenderen we ons geld daar maar, ook uit principe.
Vriendelijkheid en gebrek aan een biertje kost hen dus 1 ster in de beoordeling.