Hotel St Regis Saadiyat island resort.
Voor ons het 4e bezoek aan de Emiraten.
Deze keer gekozen voor maart in verband met de te verwachten temperatuur. Deze was zeer aangenaam. (overdag 30, 's avonds ongeveer 22 graden.)
Het hotel is een strandhotel, echter dit is een understatement.
Een juweel aan de kust van Saadiyat island, liggend in een groot resort, met directe strandligging. Het strand is makkelijk te bereiken (afstand +/- 250 meter).
Tussen strand en hotel liggen prachtige zwembaden.
Zowel de kwaliteit van ligbedden, service, hygiëne, alsook de vriendelijkheid van het personeel is uitstekend.
Het hotel lijkt op een paleis, met een afwerkingsniveau dat nauwelijks is voor te stellen.
Grote ruime entree, majestueuze hal, en ook hier weer overal behulpzaam en vooral vriendelijk gemotiveerd personeel.
De kamers zijn luxe, met alle voorzieningen die men zich wensen kan.
Zowel qua oppervlakte (+/- 60 m2), functionaliteit, bedden, badkamer en totale inrichting lijken deze op een droom. Voeg daarbij de kamerservice, hygiene en verzorging in alle opzichten, dan is er voor mij niet veel meer bij te bedenken.
Wij hadden een arrangement met halfpension: ook hier alles goed in orde.
Ondanks dat het vaak druk was, was er altijd voldoende bediening.
Het ontbijt voortreffelijk met alles erop en eraan.
"s avonds buffetvorm: uitstekend. Steeds wisselende voorgerechtkeuze (ruime keuze).
Hoofdgerecht: altijd meerdere verse gerechten, heel goede kwaliteit van vlees en vis.
Verse groenten in overvloed.
Dessertbuffet: super! Vooral veel met chocolade, maar ook hier te veel lekkernijen om op te noemen.
Wij zijn hier 10 dagen geweest, en hebben genoten. Niet alleen van het hotel, maar ook de uitstapjes die wij naar het centrum van Abu Dhabi en Louvre-museum gemaakt hebben, (taxi = voordelig) laten een zeer voldaan gevoel na.
Wij kijken op een schitterende vakantie terug, en hopen hier snel weer opnieuw te gaan genieten.
P.S.
Op de laatste middag van onze vakantie ben ik gevallen en moest naar het ziekenhuis.
Dit is allemaal op een geweldige manier door het hotel geregeld, als ook de aanpassing van onze vlucht door opgelopen (tijdelijke) handicap.
Mijn bijzondere dank aan de directie en medewerkers van het hotel voor alle extra moeite en zorg ten gevolge van mijn ongelukje! Overal was aan gedacht.Zowel in het ziekenhuis, hotel als op de luchthavens: er stond steeds iemand op ons te wachten.
Geweldig.