Wij waren op zoek naar een last-minute Q-time moeder-dochter-weekend in volle Corona-tijd. Heel toevallig was er een plaatsje vrijgekomen voor het kruidenarrangement in B&B De Notelaar. Els en Bart zorgden voor een hartelijke ontvangst in de tuin met een glaasje vlierbloesemsap. Er werd al wat info gegeven over de invulling van het kruidenarrangement; wij hadden er zin in!
Na het heerlijke ontbijt met verschillende soorten zelfgemaakte confituur (my favorite: peer/kaneel!), een eitje, verschillende soorten beleg, krokante verse pistolekes en lekkere kruidenthee kregen we van Els heel wat info over de kruiden en eetbare planten in de buurt en in de tuin. Wat een kennis! Daarna gingen we zelf plukken onder begeleiding van Els en Bart. Els vertelde honderduit over de kruiden en Bart gaf een stukje geschiedenis van de Zwalmstreek en liet ons hele mooie plekjes zien langs de Zwalm (jullie zijn geboren natuurgidsen!). Met een volle mand kruiden en bloemetjes keerden we terug en startte de kookworkshop. Els had dit heel goed voorbereid met een mini-kookboekje: aperitiefhapjes versieren met de geplukte bloemetjes, brandnetelchips (verrassend lekker!), brandnetelsoep, quiche met de geplukte kruiden en een overheerlijk dessert (basilicumsorbet). Het was heel mooi weer, dus konden we het meeste buiten voorbereiden. En dan kwam het moment suprême: alles proeven! Wat een lekkernijen, heel verrassend ook! Het werd een heel gezellige zomeravond met een heel fijn gezin!
De laatste dag was er tijd voor wat avontuur in de hoogte (THNX Flor om mijn dochter veilig door de hoge bomen te gidsen!) en lekker relaxen aan de ecologische zwemvijver.
Kortom, dit was quality-time met een grote Q! Dankjewel Els en Bart, Jasper, Malaika en Flor voor dit fijne weekend! Jullie doen dat super goed! Wij komen vast en zeker nog eens terug!