Zo te zien gebruik je een niet door ons ondersteunde browser. Het is mogelijk dat de Tripadvisor website nu niet goed wordt weergegeven.We ondersteunen de volgende browsers:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

“Originele gerechten met soms gedurfde smakencombinaties”
Beoordeling van De Kristalijn

De Kristalijn
Geclassificeerd als nr. 3 van 177 Restaurants in Genk
Certificaat van uitmuntendheid
Prijsklasse: 47 US$ - 104 US$
Keukens: Belgisch, Frans
Dineropties: Ontbijt, Na sluitingstijd, Reserveringen
Gegevens restaurant
Dineropties: Ontbijt, Na sluitingstijd, Reserveringen
14 maart 2020 beoordeeld

Met zonnig weer naar onze favoriet in Genk. We kregen ons favoriete tafeltje aan het raam met uitzicht op de open keuken, fijn. Als aperitief een droge Riesling Pettenthal 2017 van Huff die uitstekend beviel. Ernaast een hapjes tweeluik. Om te starten een artisjokhart gevuld met crème van amandel aangemaakt met ansjovis, erg lekker. En panisse van kikkererwten en parmezaankaas afgewerkt met een crème en crumble van broccoli. Hoog op smaak, krokant gebakken met smeuïge vulling, lekker.

Een amuse duo. In een kobalt blauw schaaltje plakken gepekelde heilbot waarbij een chutney van rammenas en komkommer, kruiden takje en zeealgen. Verfijnde smaken met een redelijk krachtige kruidentoets.

In een kom tom kha kai met bundelzwammen, geconcentreerd met aangename gembertoets, heerlijk.

De eerste begeleider werd keurig gepresenteerd. Albariño van Xion, bloemig aroma, in de mond verfijnde zuren met subtiele ziltigheid. Ernaast een strakke presentatie. Op een platte cilinder gewelde quinoa, tataki van tonijn in een jasje van geschroeide venkelzaadjes met ernaast structuren van radijs en takjes dille, aan tafel afgewerkt met een jalapeño jus. Een gedurfde smakencombinatie waarin ik de anijs toets erg kon waarderen. De wijn was ietsje licht naast deze redelijk krachtige smaken. (7,75)

Verder met een Duitse Chardonnay Bechtheimer S 2018, gemaakt in een frisse Duitse stijl met aangename mineraliteit. Op een wit bord wilde zeebaars met een compote van rabarber, ernaast gepofte prei waarop een sesamkletskop, aan tafel afgewerkt met een kerriejus. Op zijn lekkerst wanneer je alle smaken samen eet, de wijn was hierbij keurig in balans. (8)

Over naar Toscaans rood, Le Difese 2016 van San Guido, het klein broertje van de grote Sassicaia, zeer gebalanceerd. Uit de keuken de topper van de middag, een proeverij van graankalf verdeeld over drie borden. Op het grote bord een plak entrecote met artisjokhart, morieljes en dotje knoflookmayonaise, aan tafel afgewerkt met een heerlijke Madeirasaus. Ernaast op een een klein bordje een stuk kalfshartzwezerik gelakt in soja. In het schaaltje een brunoise van de kalfstong aangemaakt met morilles waarop beuken cresse. De entrecote was keurig gebakken, delicaat van smaak met zachte textuur, de knoflookmayonaise, die hoog op smaak was, combineerde uitstekend. Met de heerlijke zwezerik en tong kon ruim voldoende worden afgewisseld, de wijn sloot naadloos aan, toppie! (9,25)

Als dessertwijn een Menade Sauvignon Blanc Dulce 2018, heldere kleur, tonen van rijpe annanas en een prima zoetzuur balans. Uit de keuken een bedje van gemalen pistachenoten waartussen reepjes basilicumblad en stukjes witte chocolade. Erop een cannelloni van gegrilde ananas gevuld met crème van kokos en witte chocolade, afgewerkt met dotjes gel van yuzu, aan tafel afgewerkt met een basilicum vinaigrette. Apart uitgeserveerd een hele frisse granité van ananas met stukjes witte chocolade en gemalen pistachenoten. Een gedurfde smakencombinatie met veel smaakbeleving, redelijk complex en goede textuur. De elegante wijn viel hiernaast een beetje weg. (7,5)

Als afsluiter een espresso met een viertal lekkere friandises die werden aangevuld met een schaaltje vers gebakken oliebollen.

Bediening was zeer goed tot uitstekend verzorgd, op zeer correct wijze.

Samengevat was het weer een geslaagde culinaire middag met originele gerechten en soms gedurfde smakencombinaties. De bereidingen van kalf (waar ik normaliter minder fan van ben) sprong erbovenuit, complimenten! Dit op een hele mooie locatie in een luxe ambiance, bedankt!

Datum van bezoek: maart 2020
    • Service
    • Eten
8  Bedank AdW466
Deze beoordeling is de persoonlijke mening van een TripAdvisor-lid en niet die van TripAdvisor LLC zelf.
Schrijf een beoordelingBeoordelingen (366)
Waardering van reizigers
Type reiziger
Tijd van het jaar
Taal
  • Meer talen

2 - 6 van 366 beoordelingen

9 maart 2020 beoordeeld

Wil je in Belgisch Limburg een culinaire ervaring van hoog niveau beleven, dan zijn er de laatste jaren heel wat goeie adresjes bijgekomen, maar De Kristalijn blijft nog steeds stevig overeind in de top 3 van deze provincie, geen twijfel mogelijk ! Wij komen hier al jaren en het niveau blijft erg hoog. Hier wordt met pure passie gewerkt ! Je voelt hier de aanwezigheid van een sterk en hecht team onder leiding van de minzame maar nog steeds erg ambitieuze chef Koen Somers. Het plaatje klopt perfect : de ontvangst, het strak maar warme kader, de gezellige en ongedwongen maar niettemin professionele bediening van maitre Guido en zijn collega's, de culinaire creaties op het bord.... Hier worden klassieke producten van pure kwaliteit verweven in erg smaakvolle combinaties. De chef gaat geen uitdaging uit de weg en durft experimenteren maar de liefde voor het product en de smaak primeert boven alles. De aangepaste wijnen bij het menu waren erg goed gekozen, en ze zijn zeker niet zuinig. Hier krijg je echt nog waar voor je geld. De Kristalijn blijft een uitdaging en één van de referenties voor het vele jonge opkomende keukengeweld in Limburg...het kan de kwaliteit alleen maar ten goede komen.

Datum van bezoek: maart 2020
    • Prijs/kwaliteit
    • Service
    • Eten
Bedank koster1111
Deze beoordeling is de persoonlijke mening van een TripAdvisor-lid en niet die van TripAdvisor LLC zelf.
6 maart 2020 beoordeeld via mobiele applicatie

Zeer lekker gegeten van het 6 gangen menu met aangepaste wijn. Het loont de moeite. Echter de passie die ik verwacht in een restaurant met een Michelin ster ontbrak. Jammer

Datum van bezoek: februari 2020
Bedank pawerkt
Deze beoordeling is de persoonlijke mening van een TripAdvisor-lid en niet die van TripAdvisor LLC zelf.
4 maart 2020 beoordeeld

Het marktmenu is populair owv zijn uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Het enige minpunt is de nogal prijzige wijnkaart voor wie meer wil dan het ene glas per gang . Het kader, de bediening en de gerechten zijn echter van topklasse.

Datum van bezoek: maart 2020
    • Prijs/kwaliteit
    • Service
    • Eten
Bedank Raphaël v
Deze beoordeling is de persoonlijke mening van een TripAdvisor-lid en niet die van TripAdvisor LLC zelf.
24 februari 2020 beoordeeld

Wat een ervaring, bediening met kennis van zaken, open keuken (en geen vleugje stress gemerkt, routineus, passioneel), stoelen zitten super en wat het eten betreft, de smaakpapillen konden genieten van opeenvolgende smaakexplosies.
arrangement van wijnen was niets op aan te merken, integendeel, wijnen waren van heel hoge kwaliteit en heel harmonieus met het eten.

Datum van bezoek: februari 2020
Bedank svenblanckaert
Deze beoordeling is de persoonlijke mening van een TripAdvisor-lid en niet die van TripAdvisor LLC zelf.

Reizigers die De Kristalijn bekeken, bekeken ook

 
Genk, Limburg Province
Genk, Limburg Province
 

In De Kristalijn geweest? Deel je ervaringen!

Schrijf een beoordeling Foto's toevoegen

Eigenaren: Wat is uw kant van het verhaal?

Bezit of beheert u deze gelegenheid? Claim gratis uw vermelding om te reageren op beoordelingen, uw profiel bij te werken en nog veel meer.

Claim uw vermelding