Erik F

Te erg voor woorden

Beoordeling van Berghotel Hoher Knochen
2,0 van 5 bollen17 feb 2019 beoordeeld
Lang nagedacht wat ik hier nu eens zou schrijven. We hadden een last minute voor één nacht geboekt. Bij de receptie aangekomen stond onze boeking niet in hun systeem. Op zich raar, maar we waren vol begrip omdat we laat geboekt hadden. Geen halfpension geboekt, maar kregen dat we dat zelfs nog in het restaurant konden doen.
Onze kamer was in de 'nieuwbouw' en zag er fantastisch uit en het moet gezegd worden, de ligging van het hotel is schitterend. (vandaar ook nog de 2 punten).

Voor het diner gingen we naar het restaurant, daar was onze naam niet bekend (..) en moesten we uitwijken naar de Gaststubbe. Eerlijk gezegd werden we toen al een beetje weggewimpeld. Bij de Gaststubbe aangekomen, werden we ontvangen door een mompelende ober die na enige discussie ons zelfs weer terug wilde sturen naar het restaurant. Dat lieten we dus niet gebeuren en uiteindelijk mochten we bij godsgratie plaatsnemen in de Gaststubbe. Eten a la carte, nee meneer, het halfpension is niet meer mogelijk (..) kregen we naar enig aandringen te horen. Al het bediendend personeel leek overigens te mompelend. Bijna onverstaanbaar en steeds met een handje erbij. Na ja, we zijn een dagje uit dus het eten hebben we ons laten smaken, hoewel we eigenlijk beter de stad in konden gaan om daar in een gezellig restaurantje wat te eten.

De volgende ochtend waren we te vroeg voor het ontbijt, we zullen het wel gemist hebben dat dat pas om 8u begint. In het restaurant op alle tafels een kaartje met namen van gasten. En ja hoor, je raad het al, onze naam stond er niet bij. Bij navraag moesten we in een zijkamer plaatsnemen aan een tafel zonder naamkaartje (..) we kozen zelf voor een tafel in een hoekje, waar de stofzuiger nog nooit geweest was. Het ontbijt zelf was redelijk goed.
Bij de eind afrekening bij de receptie gemeld dat ik het allemaal een erg rare gang van zaken vond. Doen ze (uiteraard) heel verbaasd hoe dit nu zo toch allemaal kan, terwijl dit in andere beoordelingen ook genoemd werd en dat andere gasten in onze zijkamer dezelfde geluiden te horen waren.
Bij elkaar hebben we een fors bedrag betaald voor de kamer en heb ik me uiteindelijke tweemaal behoorlijk gedriscrimineerd gevoeld.
Voor ons hoeft dit hotel nooit weer!
Reistype: Bezocht met familie
Zimmer 76
1.2 km van Berghotel Hoher Knochen
Meer hotels in Schmallenberg bekijken
Beoordeeld op 16 februari 2019 via mobiele applicatie

Vanaf hier kan je leuke wandelingen maken, maar de ober is zeer onvriendelijk en schreeuwde zonder aanleiding naar ons. Ongelofelijk dat zoiets bestaat! Ik weet zeker dat er in de regio ook andere plekken zijn waar je kan wandelen en eten /drinken, waar het personeel een stuk vriendelijker is.

Beoordeeld op 16 februari 2019 via mobiele applicatie

Onvriendelijk personeel. Na een fantastische wandeling op het terras van Hoher Knochen geëindigd. Na 20 minuten buiten te hebben gezeten zonder een ober die ons aansprak, naar binnen gelopen om te vragen of we drankje kunnen bestellen. Bij terugkomst op terras zag ik ober bij onze buren bestelling opnemen, waarna deze omdraaide en het terras wilde aflopen. Met een "entschuldigung" probeerde ik de aandacht te krijgen. De ober draaide zich om en schreeuwde(!!) dat wij in het vervolg beter moesten uitkijken naar de ober, want hij was meermaals langsgelopen en vond het ongepast dat we binnen waren gaan zoeken naar bediening.
Hierop hebben wij bedankt voor zijn "service" en gaven we aan te vertrekken. Hierop haalde ober zijn neus op en liep weg.

We werden later nog door andere klanten aangesproken die het onbegrijpelijk vonden wat er gebeurde en het personeel omschreven als zeer onvriendelijk.

Hoe een horeca gelegenheid zo'n onvriendelijke medewerker kan inzetten is mij een raadsel. Vandaar: 1 ster

Beoordeeld op 10 februari 2019 via mobiele applicatie

De ontvangst vriendelijk.
De suite is gereed.
De kamer heeft fris meubilair met een zitbank afgescheiden van slaapgedeelte. Op de eerste verdieping ook een balkon met 1 stoel tafeltje en parasol.
Badkamer zowel douche als bad. Apart toilet veel kastruimte en een smart tv. Slechts weinig zenders. Geen buitenlandse zenders. Uitstekend free WiFi door heel hotel.
Diner halfpension 29euro pp of ala carte. Er is ook een stube waar men ala carte of van halfpension gebruik kan maken.
Ontbijt ruim uitgestald. Regelmatig bijgevuld, Sekt aanwezig, verse sinaasappel sap zelf persen. Vele mogenlijkheden rondom hotel zwembad binnen en buiten, schoonheidssalon, sauna, speelkamer, nette zitjes in de grote lounge om rustig te vertoeven. De zwarte brigade doet erg haar best om het de gast te verwennen. Parkeren voor de deur, wandelen in de omgeving.
Ook Villa's te huur. Een aanrader voor rust, wandeling of skigebieden, Winterberg Neuastenberg Altastenberg op 10km. In de winterperiode ruim van te voren boeken. Resumerend luxe met een twist van doe maar gewoon.

Reistype: Reisde alleen
Beoordeeld op 6 januari 2019

Boven oo de berg, richting Kaler Asten staat Berghotel Hoherknochen. Gebouwd in 1952, ernaast een moderne vleugel (2000) met 27 junior suites.
Modern gemak met ouderwetse service: zo kun je het het verblijf hier het beste omschrijven. Voor je verblijf kun je er kiezen uit halfpension of eten in de Stube à la carte. Wij hebben de mix gedaan: af en toe bieden ze een Sauerländer Buffet: veel lokale specialiteiten en lekkernijen. Van wild tot vegaterisch; verzorgd en smaakvol.
Rond het hotel kun je heerlijk wandelen, naar wens krijg je een rugzak met wandelroute, broodjes en koffie mee tegen een kleine vergoeding.
Na het wandelen is er een prima sauna of/en zwembad.
Ergo; wil je een paar dagen genieten van Sauerlandse gastvrijheid: dan is Hoherknochen een absolute aanrader!

Kamertip: Kies voor een juniorsuite; ietsje duurder maar met prachtig uitzicht op de velden
Datum van verblijf: januari 2019
Beoordeeld op 30 augustus 2018 via mobiele applicatie

Dit hotel was het vierde hotel op onze rondwandeling door het Sauerland langs de Rothaarsteig. Logisch dus dat de vergelijking elke dag gemaakt wordt. De ligging van dit hotel is ronduit fantastisch. De kamers zijn groot en voorzien van alle gemakken. De ontvangst en de bediening in het restaurant is zeer vriendelijk evenals de bediening bij het ontbijt die zorgde voor een heerlijk lunchpakket voor onze laatste wandeletappe. Het diner was goed maar niet uitzonderlijk of bijzonder. Vanuit dit hotel zijn in de directe omgeving prachtige wandelingen te maken, dus een aanrader voor een meerdaags verblijf.

Datum van verblijf: augustus 2018