Met het gezin verbleven we een week in een cottage (Wohnung 589). We zijn niet heel enthousiast over dit hotel. Puntsgewijs onze beoordeling:
Pluspunten:
+ Fraaie locatie, mooi uitzicht (foto);
+ lekker zwembad, lekkere sauna;
+ prima eten in de Dorfsschänke;
+ goede, gratis WiFi in het huisje;
+ Sauerland Sommer Card is inbegrepen: veel leuke activiteiten en attracties gratis of met flinke korting: zoals gratis karten, bowlen, zomerrodelen, schieten, golfen, etc., etc. Super!
+ Event Center (kartbaan) vlakbij;
+ goede, stevige bedden.
Minpunten:
- huisje weliswaar schoon, maar zeer gedateerd. € 938 voor een week, excl. € 41 toeristenbelasting is dan te duur voor wat je krijgt;
- het personeel is niet erg vriendelijk en weinig gastvrij. Die moeten snel op cursus ‘Gastvrijheid’. Een positieve uitzondering waren de ober en de koks van de Dorfsschänke. Zij hebben wel begrepen hoe je het de gasten naar hun zin maakt;
- doordeweeks beperkte openingstijden sauna (17.00 - 21.00 u.);
- in het huisje liggen handdoeken, maar ze worden gedurende de week niet omgewisseld;
- parkeren: voor € 9 per dag mag je parkeren op het park. Maar het aantal parkeerplaatsen is echt minimaal. Is er geen plaats dan kun/moet je parkeren in de parkeergarage. Echter in dat geval is er nauwelijks toegevoegde waarde ten opzichte van het parkeren in de ruime vakken langs de openbare weg, 50 meter van de garage. Dus € 9 per dag betalen heeft alleen nut als je een parkeerplekje kunt bemachtigen op het park. Anders is het weggegooid geld! Het is elke keer als je met de auto weggeweest bent spannend of je een plekje bij je cottage hebt. Gelukkig lukte dat ons alleen de laatste nacht niet. Als het vaker zou zijn gebeurd, had ik m’n parkeergeld teruggevraagd;
- getuige de vuilnisbak in de keuken (3 bakken in een bak) worden we geacht ons afval te scheiden. Dat doen we uiteraard graag. Om vervolgens alles in 1 container te moeten gooien. De informatie op de tablet in het huisje zegt niets over afvalscheiding;
- mooie flatscreen, met veel zenders (ook Russisch en Turks) maar geen enkele Nederlandse zender. Toch raar, gezien het grote aantal Nederlandse hotelgasten;
-elke doordeweekse dag werden we al om 07.30 u. gewekt door het lawaai van de werklui die de voortuinen flink aan het opknappen waren. Ikzelf ben een ochtendmens, dus vondt dat niet erg. Maar mijn vrouw en zoon ergerden zich hier aan. Gelukkig is dit van tijdelijke aard en zal het binnenkort weer rustig worden.
Ik heb de moeite genomen om deze uitgebreide beoordeling te schrijven in de hoop dat Dorint dit oppakt en toekomstige gasten wel waar biedt voor hun geld, met meer gastvrijheid en vriendelijkheid.