SB_nederland
Breda, Nederland

Kleine kamer, weinig bewegingsruimte, geen uitzicht

Beoordeling van Hôtel Le Madaleno
2,0 van 5 bollen15 aug 2017 beoordeeld
Twee kamers gehuurd. Zeer kleine kamer aan achterzijde met hekwerk voor raam en uitzicht op muur met onkruid, weinig bewegingsruimte en kapotte kast. Andere kamer uitzicht op rommelige patio met kapot toilet! Kortom, een domper. Bovendien werd bij aankomst 15.30 gemeld dat restaurant vol was. Geen ruimte meer voor eigen gasten?! Vooraf per mail vraag gesteld. Geen antwoord gekregen.
Datum van verblijf: augustus 2017
Kamertip: Neem een kamer met balkon of terras. Check sanitair bij ingebruikname. Maak vooraf reservering...
Reistype: Bezocht met familie
1,0 van 5 bollenKamers
LaRipaille, Gérant van Hôtel Le Madaleno, reageerde op deze beoordeling
Gereageerd 16 aug 2017
Lieve
Dank u voor de tijd neemt om ons te evalueren na uw verblijf. Met betrekking tot het toilet, was er inderdaad een probleem dat we opgelost in een paar minuten, het was genoeg om ons te waarschuwen vanaf het begin. Met betrekking tot de restaurant, ik kan je niets meer vertellen omdat het vol was. Tot slot op de grootte van de kamer, wordt vermeld bij de boeking en je kon kiezen voor een grotere kamer wetende dat er beschikbaar waren bij het boeken van maart.
Management.
Exterior day
3.9 km van Hôtel Le Madaleno
La petite mais jolie piscine
4.5 km van Hôtel Le Madaleno
Vue aérienne
4.8 km van Hôtel Le Madaleno
3.4 km van Hôtel Le Madaleno
3.3 km van Hôtel Le Madaleno
4.0 km van Hôtel Le Madaleno
Meer hotels in Fontvieille bekijken
Beoordeeld op 5 oktober 2016

We waren op doorreis, maar trokken toch voldoende tijd uit om in dit charmant, kleurrijk hotel-restaurant het middagmaal te gebruiken. Het hotel baadde perfect in het prachtige licht van de Provence, en het kleurrijk terrasje leefde nog meer op met de talrijke zonnevlekken die op de witte tafeltjes en de groene luiken vielen.
Binnen in huis werd je onmiddellijk tot rust gebracht in een mooi, aangenaam en landelijk kader waar wit en rood een smaakvol interieur tekenden.
Het eten was enorm lekker, verfijnd en met speciale kruiden opgediend. Zowel het voorgerecht als het hoofdgerecht etaleerde volop de smaak van de streekproducten, met liefde en volgens de traditie bereid. Heel lekker. Ook het nagerecht met lekker appelgebak streelde onze tongen. Alles werd opgewekt geserveerd door de vriendelijke familie met een lach. We waren dus op doorreis en langer blijven kon nu niet. Dit is echter een adres om niet te vergeten en er zeker terug te komen en er ook enkele nachten te overnachten. De schilderijen van Van Gogh zijn hier levend.

Datum van verblijf: september 2016
LaRipaille, Gérant van Hôtel Le Madaleno, reageerde op deze beoordelingGereageerd op 13 oktober 2016

Dear Claude,
Than you very much to talk about your experience at La Ripaille. We hope to see you again in provence.
Sincerely,
Family Kieffer.

Beoordeeld op 22 juli 2016

La Ripaille Hotel is één van de twee hotels die we aandeden waar we een week verbleven.
De keus van dit hotel is net hetzelfde als vorig jaar toen we in * * * hotel Peiriero zaten. De ligging is ideaal voor het bezoeken van de driehoek Arles - Avignon - Nimes en eigenlijk ook Salon De provence. Alleen ligt dit hotel op zo'n 4 km afstand van het dorpje Fontvielle. Hou daar rekening mee.
Het hotel wordt uitgebaat door een elegant en charmant jong gezin met een kindje die dag en nacht klaar staan voor hun klanten bijgestaan door een kleine groep medewerkers die zowel de keuken als de kamers, het zwembad en het terras voor hun rekening nemen.
De ontvangst is open en zeer joviaal. Geen gedoe met verplichtingen en regels. Een zéér aangename provinciaalse sfeer heerst er door gans het hoteletje die de uitstraling heeft gekregen om Vincent van Gogh te eren en te benaderen in grote en kleine dingen.
Je geniet enorm van de details die zo'n klein hotel uitstralen en dat is nét de sterkte van het hotel.
Oude ramen en deuren. Provinciaalse tegels. Een zeer traag levensritme... Een donkere geheimzinnige gang...
Het hotel ligt op een hoek van twee banen waar een smalle ingang is waarbij men goed moet uitkijken waar de oprit is. Zonder aanwijzingen ziet men van op de baan niet dat er een hotel is. Men heeft genoeg voorziening om je auto te stallen onder een soort rieten en houten afdak netjes naast elkaar waar men minder last heeft van de hitte en vooral opwaaiend stof. Enkele passen en trappen verder komt men op een klein terras met oude bomen en typische lichtjes rondom die ja naar een oude voordeur leiden waar de gastvrouw je vriendelijk onthaalt. Een kleine rondleiding langs het kleine zwembad - eetzaal en trappen-gang naar de kamers leiden naar uw kamer. Ik raad aan een kamer te nemen met uitzicht op het zwembad op het eerste verdiep daar je dan een leuk overwoekerd maar aangenaam terras kan hebben met een eindeloos uitzicht op de velden naast het hotel.
Nadeel: aangezien het hotel naast een weg ligt heeft men last van verkeerslawaai die niet overdreven is maar wel opvalt als je rustig een boek wil lezen op het terras of aan het zwembad.
Het zwembad zélf is bescheiden maar voldoende om af te koelen en plons te wagen. Het loopt snel af tot een diepte van ongeveer 2, 5 meter maar heeft trapjes om er in en uit te komen voor zowel jong als oud. Het zwembad is veilig afgesloten met een hek waar kleine kinderen niet in staat zijn die te openen. Dus u kan rustig iets drinken of tafelen met kinderen in de buurt zonder je zorgen te maken.
Wat ik wel zeer gevaarlijk vond is de rand van het terras naast het zwembad. Die is niet afgeschermd en heeft een diepte van ongeveer Twee meter waar de ligzetels nét naast staan.
Wat tafelen betreft is het een klein wonder wat deze mensen als ontbijt voor schotelen. De uitbater perst zélf zijn vers fruitsap uit voor z'n gasten en brengt die naar de tafels voor de gasten hun ontbijt. Zelfs dit heb ik niet gezien in een drie of vier sterren hotel. Chapeau! Voor de rest van het ontbijt is het o.k met verse producten zoals gekookte eieren , toast en verse melk. U moet niets ontberen voor dit relatief goedkoop hotel.
Op het eerste zicht althans....
Men kan in dit hotel verblijven in zowel half pension als met ontbijt alleen. Wij kozen voor dit eerst daar ik zoals gezegd de locatie gebruikte voor lange en verre uitstappen om kunst en muziek te ontdekken in de kunststeden.
We hebben tweemaal een diner besteld om in de avond te eten en dit gaat zeer gemoedelijk maar het valt wel degelijk op dat dagelijks werd gevraagd of we niet bleven eten s' avonds waar we nooit of nauwelijks een antwoord konden geven daar we niet wisten waneer we terug waren uit een of andere stad.
Het avondeten bestaat uit drie gangen met nogal dure wijnen.
De eerste avond om te eten was aangenaam en zeer lekker; De tweede was minder en kregen friet - biefstuk alhoewel dit helemaal anders werd beschreven was op het menubord. Men weet ook niet aan welke prijs men zit wat het diner betreft. U ziet dit pas bij afrekening bij het verlaten van het hotel.
Behoed u voor nogal hoge prijzen van sommige dingen. Daar zit dus de clou tussen kwaliteit en prijs achteraf.
Hoe dan ook is de balans positief... voor mij toch.
De kamer zelf is klein maar gezellig en had zelfs een properdere badkamer dan een *** hotel in de buurt die we vorig jaar aandeden.
Geen schimmels aan de randen. Dat is al heel wat op dit niveau.
Enkele anekdotes in dit hotel is het vermelden waard.
In de ochtend komt de huispoes steeds water drinken in het zwembad. ( foto)
Schrik niet voor een bijkomende gast in de avond zoals salamanders die het leuk vinden om eens langs te komen op het plafond of de muur in de kamer.
Dit hoort ook bij het provinciaalse leven.
Dit hotel maakte onze eerste week van onze vakantie meer dan goed.
Ik raad het iedereen aan die wil genieten van de kleine dingen van de Provence.
Het is ideaal om steden als Arles - Avignon - Bau de provence - Nimes - Sint Marie de la mere ( Gamarque ) en het regionaal park van de Alpilles te bezoeken.
Dit hotel krijgt van ons een heel goede beoordeling.
Wij wensen dit gezin zeer veel succes toe in hun onderneming.
Een voorbeeld van ondernemen met een zéér vriendelijke sfeer.

Kamertip: Vraag een kamer op het eerste verdiep met uitzicht op het zwembad.
Datum van verblijf: juli 2016
LaRipaille, Gérant van Hôtel Le Madaleno, reageerde op deze beoordelingGereageerd op 11 augustus 2016

Dear Dirk,
Thank you very much to took time to evaluate us. It was a great pleasure to receive you in our hotel. Your words are so good and help us to work harder and better. Hope to see you again.
Best regards,
Family Kieffer.

Beoordeeld op 27 augustus 2014

La Ripaille Fontvieille,
Zéér gezellig en charmant hotel in de Provence.
Vriendelijke en familiale sfeer. De Provence op zijn best.
Eerder kleine, maar zéér nette kamers. Overheerlijke keuken.
Echt een aanrader.

Datum van verblijf: juli 2014
Beoordeeld op 24 augustus 2012

Indien u op zoek bent naar een no-nonsense hotel met een geweldige keuken, bent u hier aan het juiste adres. Alles straalt hier een Provençaalse sfeer uit; de kamers mogen dan niet enorm groot zijn en niet voorzien zijn van de hypermodernste snufjes, dit wordt helemaal gecompenseerd door de vriendelijke familiale ontvangst en opvang, de schitterende maaltijden, de rust en stilte, het aangename zwembad, de ideale uitvalslocatie voor bezoeken in de gehele Provence en niet te vergeten.... het geluid van de krekels.
Ideaal voor gezinnen met kinderen en/of koppels voor zover je natuurlijk bereid bent je te laten onderdompelen in de echte Provence en niet de voorkeur geeft aan de luxe van een ***** hotel.

Datum van verblijf: augustus 2012
Beoordeeld op 5 augustus 2012

Prijs/kwaliteit een uitstekend hotel. Heel vriendelijk personeel, ideale ligging en een zeer degelijke keuken. Het ontbijt is prima en zelfs bijzonder uitgebreid. Ook het zwembad en de grote parking zijn pluspunten. De familiale sfeer en de natuur in de nabije omgeving alsook de keuken dragen bij tot de authentieke provence-sfeer. Verwacht je echter niet aan veel luxe. Hier en daar mag ook al eens wat vernieuwd worden en het slaapcomfort laat soms te wensen over. Al bij al toch een zeer degelijke ervaring.

Datum van verblijf: augustus 2012