Door een lovend artikel in de Tijd over het nieuw restaurantconcept zijn wij naar Cuines33 gekomen.
Wij waren er voordien nog niet geweest, maar van onze eerste kennismaking zijn we alleszins zeer tevreden. De uitbaters noemen het zelf een “beleving” en dat is het ook.
Er is plaats voor maximaal 16 personen die best zoveel mogelijk op tijd komen ( om 12 uur en op 19 uur) want er is een bepaald scenario dat gevolgd wordt en waarbij de gasten een keer of vijf van ruimte veranderen. Wij kwamen van het binnenland en zijn daarom ruim op tijd naar Knokke vertrokken, temeer daar iedereen met het mooie weer naar de kust reed en er bovendien wegenwerken zijn bij het binnenrijden van Knokke. Wij waren dan ook keurig op tijd. Andere koppels hadden minder (parkeer)geluk. Er is enige flexibiliteit om dat op te vangen maar toch niet meer dan een half uur denk ik.
Het restaurant ligt in een onopvallende straat in Oud Knokke. Het onthaal is vriendelijk en efficiënt. De gasten komen aan in een ontvangstzaal waar, naast het aperitief, vijf van de in totaal zeventien “ervaringen” opgediend worden.
Het menu ligt vast voor iedereen en het is bovendien een verrassingsmenu. We kozen om die reden meteen voor het bijpassend drankarrangement (sapjes zijn ook mogelijk). Geen nood, bij het weggaan kregen we het volledig menu mee.
Ik zal het menu hier niet verklappen maar het was lekker en in een ontspannen sfeer. De presentatie was een streling voor het oog en er waren geen dode momenten tussen de gangen. En een pluim voor de keuze van de dranken.
Sommige gerechten worden à la minute voor uw neus afgewerkt door de chef zelf samen met zijn medewerkers. De chef slaat ondertussen graag een babbeltje met zijn gasten, dat is ook een voordeel van het nieuwe concept.
De belevenis duurt in totaal ongeveer 4 uur en we zijn zoals gezegd een paar keer verhuisd, eerst naar de ruime eetzaal en ook een keer naar de keuken zelf. Dat biedt - voor wie daarvoor open staat - ook de gelegenheid om kennis te maken met de gasten van de andere tafels.
Volgens ons is dit nieuw concept goed op weg naar een tweede Michelinster. Wij komen terug.