Doordat mijn dochter van 12 met een acute longontsteking moest opgenomen worden in het ziekenhuis heb ik 24u voor het eigenlijke verblijf bij B&B Aurora moeten annuleren. Ik deed dit via booking.com en de algemene policy van de B&B is dat ik 50% van het verblijf terugbetaald krijg. Als reden gaf ik de situatie van mijn dochter op. Meteen kreeg ik mail van booking.com die verwees naar de algemene voorwaarden, maar dat ze op basis van de reden gingen navragen bij de eigenaar of een uitzondering mogelijk was. Luttele minuten nadien kreeg ik opnieuw een mail van booking.com die stelde dat de eigenaar hierop niet wil ingaan. Ik heb de eigenares van B&B Aurora dan zelf gebeld en situatie uitgelegd, maar opnieuw geen begrip. Eigenares stelde dat ze die 50% zelf aan booking.com moeten betalen. Ik antwoordde dat ik de tarieven ken en dit niet het geval is en ik bereid was het aan booking.com verschuldigde bedrag te betalen. Ook hiervoor geen begrip en ‘de voorwaarden zijn de voorwaarden’. Moraal van het verhaal? Ik ben hoofd van Marketing en sales-opleidingen aan een Vlaamse Hogeschool. Vanaf nu zal ik dit voorval in de lessen aanhalen als schoolvoorbeeld van hoe NIET om te gaan met ‘customer care’. Dus B&B Aurora, dank voor de inspiratie!