Gisterenavond ben ik met vriendin iets gaan eten in #Food, Scheepsdalelaan 37 te Brugge. Ik was natuurlijk al bekend met de heerlijke dagverse gezonde gerechten uit de automaat van PlanB , de automatenshop in het centrum van Loppem, waar ik toch heel geregeld langs ga. Mijn bewondering voor de creativiteit van de chef, Dave Ruysschaert, is nog gestegen na mijn bezoek aan het restaurant langs de Scheepsdalelaan. De passie waarmee Dave zijn gerechtjes bereidt en samenstelt is, wordt niet alleen bevestigd door de smaak, maar is ook zichtbaar in de kunstwerkjes die je voorgeschoteld krijgt. Een chef die met hart en ziel in de keuken staat en die er op staat zijn klanten zelf te bedienen en wat uitleg te geven. Hij wordt bijgestaan door zijn partner, een warme vriendelijk persoon die ons van harte heeft ontvangen en ons van heerlijke drankjes heeft voorzien. En dit alles in een gezellig kader. Nog maar eens bewezen dat vegetarisch, gluten en lactosevrij alles behalve saai hoeft te zijn, in tegendeel. Er is ook mogelijkheid tot vlees of vis. Na 2 fantastische voorgerechtjes heb ik gekozen voor de Portugese groentenschotel als hoofdgerecht. Ik koos de vegetarische optie, naast de schotel met sardienen en zeevruchten. Daarna kwam het overheerlijke dessert, die bijzonder licht was. #Food, je hebt er een fan bij! Ik ben alvast benieuwd naar de menu voor volgende maand. Jullie zijn Top!