15,5/20 bij Gault-Millau. Dan flirt je eigenlijk met een michelin-ster. Maar snel zal Bistro Bruut deze waarschijnlijk niet krijgen en worst zal het de eigenaars hoogstwaarschijnlijk wezen. Bistro Bruut is een eigenzinning etablissement waar de Vlaamse gastronomie - die op zich al veel gemoedelijker is dan vroeger - een nieuw niveau van gemoedelijkheid bereikt. Een privé-optredentje op gitaar van de sommelier na het dessert ga je in weinig eethuizen op dit niveau meemaken. Maar het is dan ook een tent waar je bijna het gevoel hebt dat je in een luxueus eetcafé zit.
Tegen gemoedelijkheid heb ik absoluut niets. Dat je het volledige menu met bijna voortdurend hetzelfde bestek tafelt stoort mij ook niet. Geen tafellinnen, geen tierlantijntjes, geen zware luxe, ik miste het allemaal niet. Maar dan vind ik wel dat je die...besparingen, want dat zijn het ten opzicht van vele andere restaurants op dit niveau wel ergens in de afrekening zou moeten zien. Maar €120 voor 3 hapjes + 6 gangen excl. drank is stevig, zeker als ze ook nog eens €6 voor een broodzakje rekenen...nooit eerder heb ik dit in een restaurant dienen te betalen. Het brood was wel écht top, en de locatie in centrum Brugge + het beperkt aantal mogelijke couverts in de zaal zal er ook wel mee te maken hebben, maar als ik zo neutraal mogelijk vergelijk was het hier duurder dan in andere restaurants van hetzelfde niveau.
Ondanks dat hebben we wel echt genoten van de avond. Alles superlekker en gezelligheid ten top!