Ik was hier nog niet. Wel vƩƩl voorbij gewandeld....
Er was de taptoe op de Burg en ik zou met de laatste trein niet thuis geraken. Op heel korte termijn dit hotel geboekt. Ik was benieuwd. Rond de klok van 17u kreeg ik telefoon van de man om te horen wanneer ik zou afkomen. Ik zat nog bij mijn papa in het revalidatiecentrum op enkele honderden meters. Exact zoals voorspeld kwam ik aan en meneer kwam opendoen.
STUNNING zou een ander dat kunnen noemen, de inkomhal. De trapjes naar het onthaal ... och ik houd daarvan! Inschrijven was op een wip en een dauw gedaan en dan trippelden we naar mijn verblijf voor de nacht. Zoveel leuke elementen in het gebouw... zalig mooi. Zeker het brandglas op de overloop (ik schreef bijna paliƩ), en de rustieke elementen tussendoor. De kamer van mij was tiptop, kraaknet (echt kraaknet!)(waauw, dikke pluim daarvoor) . Aangezien ik nog naar de taptoe wilde spendeerde ik niet veel tijd in mijn kamer. De rugzak bleef achter...
De badkamer is geĆÆntegreerd in het gebouw, op die manier dat het niet opvalt dat het eigenlijk een heel moderne is. Alles werkt PERFECT.
De slaapkamer heeft een groot televisiescherm, dat viel wel op. De kamer was ook voorzien van koelkast, warmwaterkoker met koffie, thee, suiker, melk en weer een aantal rustieke elementen. Zo mooi gedaan!
Toen ik terugkeerde merkte ik pas welke matrassen er op het bed lagen: waar de druk overal even groot is. Wauw! Dit is lang geleden dat ik nog eens zo goed sliep in een hotel.
Het ontbijt is terug naar het onthaal en daar doorsteken naar een middeleeuwse kelder. Op mijn tafel staan frambozen en aardbeien te blinken. Het ontbijtbuffet is top: voor elk wat wils! Het fruit is keurfruit, de koeken zijn versgebakken ... och ik blijf in superlatieven spreken , temeer omdat dit hotel dat verdient!
Meneer van het onthaal is een mens op zijn plaats: hij heeft een warme persoonlijkheid en er kan een gesprek van af .
Dit hotel onderscheidt zich door karakter, persoonlijkheid en warmte met andere troosteloze hotelketens. Ik heb dat meneer ook gezegd.
Zoals Schwarzenegger zei:: " I'll be back".
Tot gauw,
Pimpampoen