Omwille van een familiaal noodgeval moest ik dringend een single overnachting boeken nabij het station/UZ. Nergens was nog plaats. Bij hotel Chamade hadden ze geen single of dubbele kamers meer, maar boden ze spontaan een driepersoonskamer aan tegen gereduceerd tarief. Geweldig aanbod, dat ik nooit zal vergeten.
De mevrouw aan de balie was uiterst vriendelijk, de kamer was meer dan in orde. Mooie badkamer met aparte verwarming, verwarming/airco in de kamer, TV, koelkast, kluisje, overvloed aan hoofdkussens, heerlijke bedden. Mijn kamer bevond zich op de 3de verdieping (lift aanwezig) en was heerlijk rustig. Geen last gehad van straatgeluiden.
Er stond een waterkoker met theezakjes en oploskoffie met een koekje. Enige minpuntje: tapijt op de kamer. Van het ontbijt heb ik geen gebruik gemaakt.
Beneden is een gezellige zithoek met bibliotheek en bar.
Het hotel ligt op 5 min. lopen van het station. Voor de kleine honger is er aan de overkant een Italiaans (pizza)restaurantje en een pitatent. Bij het buitenkomen links is er een uitstekende traiteur waar je ook een hap kan eten.
Het is 2 km lopen naar het UZ, maar je kan ook prima de tram nemen.