Hoogtepunten uit beoordelingen

Beoordeeld op 26 juni 2021
Ria R
Spanje
Indrukwekkend interieur

Indrukwekkend interieur, zeer goed onderhouden. Het lijkt allemaal wel nieuw, zo netjes! De moeite ... meer lezen

Beoordeeld op 23 juni 2021
Guy G
Herentals, België
Lees alle 23 beoordelingen

Beoordeeld op 26 juni 2021

Kerk die zeker de moeite van het bezoeken is.Er was een leuke tentoonstelling in de crypte die aansloot bij de tentoonstelling in het Hof van Busleyden.

Datum van activiteit: juni 2021
Beoordeeld op 23 juni 2021

Indrukwekkend interieur, zeer goed onderhouden. Het lijkt allemaal wel nieuw, zo netjes! De moeite waard.

Datum van activiteit: juni 2021
Beoordeeld op 8 april 2020

Ik had de koepel al vaak aan de buitenkant gezien tijdens eerdere bezoekjes aan Mechelen, maar ik bezocht de kerk nooit eerder. Ik was aangenaam verrast dat ze zelfs in coronatijden open was. De barokkerk is prachtig gerestaureerd. Er is veel lichtinval langs de ramen van de koepel en de muren zijn gewit. De biechtstoelen zijn allen met houten figuren omlijst. Onder de koepel zijn er twee impressionnante stenen reliëfs van Lucas Faydherbe. Er is ook een labyrint op de vloer en een schatkamer met heel wat materiaal. Voor de gelovigen gaat het uiteraard om het mirakelbeeld van Maria. Ik vond het beslist de moeite om hier langs te komen.

Datum van activiteit: april 2020
Beoordeeld op 15 mei 2019

Het interieur van deze kerk stelt niet teleur en ook de koster kan je vragen goed beantwoorden. Ook heeft hij mooie tekeningen van oude gebouwen in Mechelen getekend die hier te koop zijn.

Datum van activiteit: mei 2019
Beoordeeld op 24 maart 2019

Één van de prachtige kerken waarvan de meesten gerestaureerd zijn , die je kan bezoeken in Mechelen , als je de kerk binnen komt valt de mooie koepel op . Er staat ook een mirakelbeeld van Maria in de kerk waarvoor jaarlijks een processie door gaat , in de zijkapel zijn enkel mooie stukken tentoongesteld.

Datum van activiteit: januari 2019