Heeeeerlijk ! De originele stijl van 't Fornuis kennen we en blijven we zeer goed vinden: geen menu's (met kleine porties), maar à la carte, dus grotere porties. Aan tafel voorgesteld door Johan Seghers; wij houden van deze warme aanpak.
Je kiest een gerecht en wil die smaken ook intens beleven.
Een goed gerecht begint met het gebruik van de allerbeste, verse produkten, daar is 't Fornuis ook voor gekend. Hierna beschrijving van onze gerechten:
3 leuke, originele amuses, daarna schitterend voorgerecht met superverse, grote oesters: zonder schelp, bereid in schitterend sausje met veel smaak en de oesters ondersteunend (niet overheersend).
Hoofdgerecht: patrijs (geen klein hapje, maar ruim voldoende) en perfect bereid. Mijn tafelgenoten (2) aten een lekker bereid visje met verse champigonmengeling, sausje en de allerbeste grijze garnalen (geen supermarkt-food).
De wijnkeuze is zeer uitgebreid. Op mijn vraag of een witte Bourgogne ook zou passen bij de patrijs (we waren maar met 3 en 1 fles leek voldoende), kreeg ik van de sommelier als antwoord: "Dat beestje weet dat niet meer, dat is dood." Grappig ? Misschien. Ofwel weet de sommelier dat ik toevallig ook "iets" ken van wijn, gezien onze vorige bezoeken, ... . Uiteindelijk heb ik er dan toch nog een klein flesje rood bij besteld. En de prijs van het etentje: dat is niet duurder dan à la carte eten in andere sterrenrestaurants. Conclusie: supertevreden. Tot een volgende keer.