Wij verbleven een weekje in de Esmeralda Suites en het heeft onze verwachtingen overtroffen. Niettegenstaande we slechts met drie waren, verkozen we een ruimer tweeslaapkamer-appartement, zodat niemand in de woonkamer moest slapen. Een goede keuze, want zo hadden we ook meteen twee badkamers. Rest appartement was ruim en proper, en van op het terras op de 19de verdieping hadden we een prachtig uitzicht over Calpe. Goede ligging, want op slechts een 200 meter van de strandpromenade met vele cafeetjes en restaurants. Kook je liever zelf, dan heb je vlakbij twee grote Spaanse supermarkten.
Verrassend waren de vele wandelmogelijkheden: een mooie tocht rond en op de iconische rots van deze badstad (zeer goed te doen tot aan de tunnel in de rots, nadien wordt het gevaarlijker en is het enkel aan te raden voor meer ervaren wandelaars) en ook het ecologische wandelpad naar "Les Bassettes" was de moeite. Verder boekten we een uitstap naar Valencia via gotui.com: perfecte organisatie en een correcte prijs. Wij betaalden 55 euro per persoon voor vervoer met opstap voor onze accomodatie en in die prijs zaten er ook twee betalende bezoeken inbegrepen in Valencia. Alternatief kan je ook met de wagen gaan (maar huur wagen+benzine+tolwegen+parking zou de rekening ook doen oplopen) of met het openbaar vervoer (maar bussen Alsa doen er bijna drie uur enkel over vermits zij langs verschillende dorpen rijden terwijl onze bus rechtstreeks de afstand aflegde in 1u15min).