wij zijn via “logeren bij Belgen” terechtgekomen in La Vallatta, en hebben het ons geen moment beklaagd.
Eerst en vooral de uitbaters: vanaf de eerste handdruk bij aankomst tot bij vertrek voel je je welkom op het domein. Tim is altijd aanspreekbaar, staat altijd klaar met tips, hulp, of een entertainend verhaal. Je voelt al heel snel aan als iemand oprecht betrokken is met je verblijf, en dat is hier zeker het geval.
Er wordt 4 dagen table d’hôtes geserveerd, wat ik zeker kan aanraden.
Zeer handig is het gebruik van een WhatsApp groepje per week voor algemene informatie.
Het domein is net zoals de uitbaters: eenvoudig maar authentiek. In La Loggia hadden we 3 ruime slaapkamers in boerenstijl, elk met een badkamer en toilet. Het zwembad is goed onderhouden, en werd door de kinderen zeer geapprecieerd bij temperaturen tussen de 35 en 40 graden …
De pergola is de centrale ruimte waar je iedereen tegenkomt - als je daar geen behoefte aan hebt, heb je je eigen zithoek.
De pergola heeft een kleine bibliotheek, (Nederlandstalige) stripverhalen en gezelschapsspelen, en buitenspeelgoed.
Elke ochtend wordt er ontbijt geserveerd met verse, lokale producten (eigengebakken brood, zelfgemaakte confituur, …)
Binnen het uur rijden heb je verschillende mooie steden/stadjes om te bezoeken: Assisi, Perugia, Todi, ...
Ik kan maar 1 echt bezwaar geven, en dat waren de muggen en steekvliegjes. Goed, die heb je overal - ik geef het alleen mee om toch zeker een lange broek/kousen/mouwen te voorzien.
We hadden het geluk dat ook de andere gasten zeer aangename mensen waren, met kinderen in dezelfde leeftijd die vlot met mekaar optrokken.
We hebben ontzettend genoten van ons verblijf hier, en de kinderen hebben nog vaak verhalen verteld van “bij Tim”.