Maja-Hans
Apeldoorn, Nederland

Het eerste hotel waar ik graag nog eens terugkom.

Beoordeling van Mastichari Bay Hotel
5,0 van 5 bollen11 okt 2022 beoordeeld
Prima hotel in de vorm van een Grieks dorpje met straatjes waaraan witte huizenblokken liggen. Erg leuk en gezellig. Prima all inclusive - met drie fantastische maaltijden per dag. Mooie zwembaden met lig/zit-gelegenheden. En prachtig strand waar je zo de zee inloopt zonder keien. Avondvertier is afwisselend en druk bezocht.

Kamers zijn ruim en voorzien van balkon/terras. Probeer zeezicht en eerste verdieping te krijgen.
View from the driveway
0.2 km van Mastichari Bay Hotel
2.1 km van Mastichari Bay Hotel
Meer hotels in Mastichari bekijken
Beoordeeld op 28 oktober 2021 via mobiele applicatie

Het hotel is heel goed gelegen!Het eten is superlekker en elke dag gevarieerd!
Iets kleine maar mooie,propere en gerenoveerde kamers.
Enkel de kaart van de cocktails in de all-inclusive waren nogal minim!

Personeel was heel behulpzaam,op enkele na,maar alle begrip,het was ook einde seizoen!
Prijs kwaliteit, zeker een aanrader en wij gaan zeker terugkomen !

Datum van verblijf: oktober 2021
Beoordeeld op 1 september 2020 via mobiele applicatie

Tja waar zal ik beginnen. Dit hotel is geen 4 sterren waard eerder 3. Niks te beleven rondom het hotel. Je moet de bus pakken naar kos stad. Die bussen rijden ook met rare tijden. Je zit overal heel ver vanaf. Strand is niet fijn. Zee is smerig en overal stenen. Kan je niet in lopen. Entertainment heel saai savonds bij het hotel. Geen leuke activiteiten. Verder is het eten vaak hetzelfde en weinig keus. Overal moet je voor betalen als je half pension hebt zelfs voor de WiFi. Bij het zwembad geen muziek niks.

Datum van verblijf: augustus 2020
Beoordeeld op 20 juli 2020

Hotel voelt niet groot aan omdat het bestaat uit verschillende paviljoenen van (meestal) 4 kamers op het gelijkvloers en 4 erboven, maar telt toch heel wat kamers. Kamers zijn mooi en modern ingericht, geen wifi en vast bedrag om kluisje te huren. Quasi alle kamers kijken uit op zee dankzij de intelligente ligging tegen de helling en de hoek waarin de paviljoenen zijn gericht naar de zee. Schitterende tuin, tussen de huizen aangelegd - zeer goed onderhouden, vol bloemen!

Verschillende zwembaden, strand en graszone zorgen er voor dat je nooit echt op elkaar zit en er altijd plaats is. Kinderen of gezinnen met families blijven meestal bij de bar hangen omdat het kinderzwembad daar zit en de meesten onder hen een all-in formule hebben. Er is een speeltuin, een tennisveld en een recreatieruimte (gratis pingpong, andere te betalen (oa biljart, airhockey, ...)). Wifi is gratis rond de bar en in de inkomsthal, véél te duur op de kamer - maar je bent dan ook op vakantie nietwaar? Bar en winkel in het hotel zijn betaalbaar, eerlijke prijzen.
Handdoeken ontvang je bij het begin van je verblijf, je kan de handdoeken een paar keer wisselen tijdens je verblijf (niet dagelijks - maar dat is ook niet nodig).

Animatie voor wie wil : yoga of stretch 's morgens, verschillende activiteiten rond het zwembad en avondanimatie (muziekquiz, bingo, optredens, ... met mooie prijzen). Massages aanwezig voor wie wil.

Ideale ligging, vlakbij de bushalte naar Kos-stad en op honderd meter van het centrum en de haven van Mastichari. Je kan voor 3,2 euro in een half uur naar de hoofdstad, 8 euro met de boot naar Kalymnos. De bushalte vlakbij de haven heeft ook verbindingen naar de luchthaven, Kardamena en Kefalos ... Meer info in het hotel. Vergeet niet de vermelden hoe oud de kinderen zijn, zij reizen gratis met de boot en betalen ook niet in de musea. Beide bestemmingen zijn absolute aanraders wanneer je wat cultuur wil. Het Asklepion is minder evident bereikbaar met het openbaar vervoer, maar niet onhaalbaar. Wij namen een taxi en betaalden 60 euro om heen en weer te rijden, wat we redelijk vonden gezien het gemak. Reken per persoon op 6,4 euro voor de bus naar Kos en 10 euro voor het transport naar het Asklepion.

Minder interessant als startpunt voor fietstochtjes of om te wandelen, je moet over de openbare weg en er zijn geen aparte wandel- of fietspaden in dit deel van het eiland. Relatieve smalle weggetjes, al rijden automobilisten niet zo roekeloos als de vakantiegidsen doen uitschijnen. Uitzondering is het wandelpad vanaf het strand in het centrum van de stad naar Dolphin Bay, prima om 's avonds te doen - het pas is verlicht. Het hotel biedt wel mountainbiketochten aan (te betalen), je kan er eveneens een auto huren, (elektrische) fietsen of mountainbikes, ... wanneer je dat wil. Prijzen zijn concurrentieel met wat je in het centrum vindt.

Het eten doet me twijfelen over de vijf sterren. We waren er meteen na de opening van de grenzen (begin juli 2020) en het aanbod was de eerste dagen zéér internationaal - smakeloos. Witte bonen, spek, eieren, machinekoffie ... of frieten, rijst, pasta, chickenfingers, vlees met jus, gestoomde broccoli ... wat de gemiddelde toerist blijkbaar wil. Het was wat zoeken naar de verse lokale producten, maar gelukkig verbeterde dat na een kleine week. Elke ochtend en avond toch enkele gerechten waar een Griek trots op mag zijn : héérlijk bruin brood met rozijnen bij het ontbijt, honing en yoghurt stonden vreemd genoeg aan de uiterste zijden van het restaurant, enkele ochtenden ook zachte geitenkaas, ... of 's avonds een ruimere keuze warme gerechten. Voordeel was dat je elke avond iets anders kon eten en je nooit verleid werd om te veel te eten. Miste deze keer wel de bonen- en linzensalades naast de klassieke tsatsiki of boerensla, helaas geen tarama tijdens de 10 dagen dat we er waren. Verse vis ook beperkt. Ruim aanbod aan vers fruit, prima variatie Grieks gebak, ... andere dessert meer 'internationaal'.

Maximumscore is er dan toch weer door het familiale karakter, de zeer vriendelijke ontvangst en iedereen die ons tijdens het verblijf hielp met alles wat we wilden. Een uitstekende vakantie en een absolute aanrader als hotel!

Kamertip: Vroege slapers vragen een kamer weg van de bar aan het zwembad : avondanimatie duurt tot 22u30.
Datum van verblijf: juli 2020
Beoordeeld op 14 oktober 2019

Dit is nou een geweldig kleinschalig hotel,met hele mooie schone kamers en heel erg vriendelijk personeel.
Het eten is elke dag een feestje ,voor elk wat wils.
2 mooie zwembaden en een heerlijk zandstrand met gratis ligbedden,parasols en een badlaken service.
Elk jaar weer een feestje om naar terug te gaan.

Datum van verblijf: oktober 2019
Beoordeeld op 14 juni 2019

In juni 2019 8 dagen verbleven in dit hotel. Het hotel is opgezet als een soort groot bungalowpark met verschillende "huisjes" met daarin de kamers. Dit alles is gelegen op een mooi aangelegd park met gras, bloemen en palmbomen. Het geheel ziet er prachtig en goed verzorgd uit. De kamers zijn recent gerenoveerd en zien er netjes en schoon uit. Iedere dag wordt de kamer goed schoongemaakt en voorzien van nieuwe lakens en handdoeken. WiFi is enkel beschikbaar tegen betaling (en deze is zeer fors, tot wel 20 euro per dag, niet meer van deze tijd wat ons betreft). Er is airco op de kamer, echter gaat deze automatisch na een bepaalde tijd uit waardoor het niet koel blijft in de kamer.

Wij zijn gegaan voor een All Inclusive-arrangement. In dit hotel betekent All Inclusive echter niet dat je altijd onbeperkt gebruik kunt maken van eten en drinken. Zo zijn er buiten het ontbijt, lunch en diner slechts een paar lichte snacks verkrijgbaar op gezette tijden en zijn diverse drankjes tegen bijbetaling. Hier hebben wij zelf eigenlijk geen hinder van ondervonden, echter hoorden wij hier wel andere gasten over klagen. Je kunt van All Inclusive gebruikmaken tot 23:00 uur, daarna moet je betalen.

Het buffet voor het ontbijt, lunch en diner is uitgebreid internationaal maar wel met een Grieks sausje. Zo vind je in de buffetten voornamelijk veel vlees, kaas en eten met olijfolie. Verder is er bij ieder buffet vers fruit te verkrijgen. Vreemd vonden wij dat je enkel koffie kunt krijgen bij het ontbijt, niet bij de lunch of het avondeten. Wil je na de lunch nog even koffie drinken? Dan moet je verplicht naar de poolbar om koffie te halen, maar dit zit niet lekker rustig en is te warm. De kwaliteit en variatie van het eten in het buffet was zeer wisselend, de ene dag verrassend goed, de andere dag zeer matig. Na een aantal dagen kregen we beiden een beetje last van onze darmen door de grote hoeveelheid olie en vet in het eten. De rest van de vakantie wat lichtere maaltijden gebruikt en dat ging prima.

Ruim 95% van de gasten in dit hotel is Duits. De voertaal in het hotel is dan ook overwegend Duits, maar het meeste personeel spreekt ook prima Engels. De eerste dagen werden ook wij in het Duits aangesproken, maar toen het personeel in de gaten kreeg dat we Nederlands waren werden we iedere dag met een paar woorden Nederlands aangesproken, vonden we heel leuk! Al het personeel in het hotel is ontzettend vriendelijk, gastvrij en staat dag en nacht klaar om te helpen. Hele warme mensen die echt willen dat je een fijne vakantie hebt. We hebben al het contact als heel prettig ervaren.

Het hotel beschikt over 2 zwembadcomplexen waarvan 1 met twee kinderbadjes. Het tweede zwembad is net nieuw en beschikt over twee "zwemlagen" met genoeg ligbedjes en parasols. "Handdoekje leggen" mag niet en alles dat voor 10:00 uur wordt neergelegd wordt resoluut weggehaald door het personeel. Heel netjes en effectief! Er is naar onze mening wel behoefte aan een "Adult Only"-zwembad. Het tweede en nieuwste zwembad is hier geschikt voor. De bedjes staan daar namelijk relatief kort op het zwembad zelf waardoor spelende kinderen de gasten die liggen te zonnen natspetteren. Dit leverde af en toe namelijk boze blikken op van zonnende gasten.

De gehele dag zijn er activiteiten van het animatieteam te volgen. In de ochtend bijvoorbeeld AquaGym en volleybal, aan het einde van de dag een kinderdisco en daarna een activiteit voor volwassenen. Bij de activiteiten is de voertaal ook Duits, maar zodra het personeel door heeft dat er andere nationaliteiten meedoen wordt er ook uitleg gegeven in het Engels. Het animatieteam is heel enthousiast en meegaand en niet opdringerig. Kinderen vonden het geweldig!

Wat een absolute domper was voor ons: de spa. Hier kun je massages en gezichtsbehandelingen boeken. Wij hadden een duomassage geboekt voor 190 euro, een fors bedrag. De massage was oké, maar zeker geen 190 euro waard. De ruimtes waar de massages worden gegeven bevinden zich in de kelder van het hotel en zijn zeer sfeerloos en verouderd. Heeft absoluut geen wellness-beleving en vonden we achteraf zonde van het geld.

Als laatste het plaatsje waar het hotel zich bevind: Mastichari. Hier vind je enkele restaurantjes, een zandstrand en wat toeristische winkeltjes en supermarktje. Het plaatsje is behoorlijk verouderd en heeft veel achterstallig onderhoud. Eigenlijk hoef je het hotel hiervoor niet te verlaten: in het hotel vind je ook een souvenirwinkeltje en supermarktje met vergelijkbare prijzen.

Al met al hebben we een prachtige vakantie gehad op Mastachari Bay en zullen graag een keer terugkomen!

Kamertip: Ga voor frontaal zeezicht en een kamer op een verdieping, niet op de begane grond.
Datum van verblijf: juni 2019