“Frituurkost”

De Vierschaar
Geclassificeerd als nr. 4 van 9 Restaurants in Wortegem-Petegem
Prijsklasse: US$ 13 - US$ 49
4 juni 2022 beoordeeld via mobiele applicatie

Al van bij het aankomen op de parking werden we de geur van het frituurvet al gewaar. De bediening was niet hartelijk en de ober zag er heel onverzorgd uit. Het eten was allesbehalve : de frietjes waren te hard gebakken, de vis was meer gekookt dan gebakken en lag in de olie te zwemmen. Het slaatje was ook niet verfijnd. Flamberen aan tafel werd er niet gedaan. Dit staat nochtans met grote show te lezen op de website. We keken uit naar dit restaurant omwille van de positieve recensies en de stijlvolle foto's op de website maar keerden ontevreden terug huiswaarts. Hier koken ze dik tegen hun goesting, zelfs een goedenavond bij vertrek kon er niet vanaf. Hier keren we nooit meer terug.

Datum van bezoek: juni 2022
Wouter A, Eigenaar van De Vierschaar, reageerde op deze beoordelingGereageerd op 6 juni 2022

Er wordt tijdens de maaltijd verschillende keren gevraagd of alles in orde is.
Dan hebt u telkens de kans ons alle zaken te melden wat niet volgens uw wensen is.

En als er iets verkeerd zou zijn, of zelfs gewoon niet jullie smaak ... en dat wordt gemeld, dan wordt dat direct opgelost.

Wij kregen tijdens jullie bezoek geen enkele opmerking om die avond zelf bij te sturen waar nodig ook niet bij het afrekenen.

Na alle bovenstaande moeite om u tevreden te maken doet het heel vreemd aan, om dan nadien dergelijke totaal negatieve veroordeling te moeten lezen.
Spijtig.

-----

Wij werken met verse frieten en bakken die zelf in verse olie.

Het slaatje bij hoofdgerechten is een kunstwerk, elke keer, voor iedereen, al jaren.
Het bevat een ruim 10 verschillende soorten verse groenten en wordt vakkundig geschikt.
Het slaatje wordt vergezeld van vinaigrette en mayonaise, ook alles huisgemaakt.

Vis (tong / tarbot / rog) bakken we in geklaarde boter, niet in olie.
We serveren die met 2 à 3 eetlepels boter, zoals het bij deze klassiekers hoort.
Wie vraagt om zonder boter geserveerd te worden, krijgt dat op deze manier.
Wie vraagt om de vis te grillen, krijgt hem gegrild.
Zalm is gelakt en gegaard in de oven, en dus zonder boter.

Flamberen gebeurt binnen altijd aan tafel en wordt uitgevoerd zoals de beelden op de site.
Flamberen kunnen we niet buiten doen omwille van de veiligheid (brandgevaar zonnewering, wind...).

Wel wordt iedereen op terras persoonlijk uitgenodigd om het flamberen binnen te bekijken. Als u dat niet goed begreep of hebt geweigerd, dan flamberen we gewoon binnen. Wie binnen zit, ziet dus meerdere keren flamberen.

De positieve recensies op alle platformen zijn geen toeval.
Die positieve reacties waren er ook op de dagen wanneer u er mogelijks was, en bij hen net hetzelfde werd geserveerd.

21 augustus 2021 beoordeeld

Gisteren: een mooie zomeravond op het terras van de vierschaar.
De sfeer is gezellig en gemoedelijk.
Een babbeltje met de uitbaatster.
Een fijne gin met touch van eiken vaten, vergezeld van garnaalkroketten.
Vis uit de zoutkorst, heel fijn van smaak.
Als afsluiter de heerlijke pasteis de Moregem.
Een aanrader !

Datum van bezoek: juli 2021
2 augustus 2021 beoordeeld via mobiele applicatie

Goede ontvangst super lekker eten en de menu is een echte aanrader TOP! Toevallig ontdekt op vakantie in de buurt een omweg waard

Datum van bezoek: augustus 2021
13 oktober 2020 beoordeeld

Zeer verzorgde lunch met royale porties.
Prijs/kwaliteit uitstekend.
Vriendelijk ontvangst.
Gezellig interieur

Datum van bezoek: oktober 2020
19 september 2020 beoordeeld

zowel de garçon als de bazin komen regelmatig kijken als alles op wieltjes loopt:meer dan een pluspunt.De kaart is perfekt en bevat meer dan de klassiekers.Zeker te proberen:de pot patè met brood bij de aperitief.Probeer ook de kalfszwezerik kroketten (met echte stukken erin!!).Zonnige en rustige terras terras.Mij zien ze zekers terug en eerder vroeg dan laat want het smaakt naar meer

Datum van bezoek: september 2020

Reizigers die De Vierschaar bekeken, bekeken ook

Wortegem-Petegem, Oost-Vlaanderen

In De Vierschaar geweest? Deel je ervaringen!