Wederom een weekend in het brouwershuis verbleven en het was zoals elke vorige keer een zeer prettige ervaring. De gastvrijheid van Jackie en haar collega's zorgde ervoor dat het wederom huiselijk aanvoelde en de moeite die ze doen om het de gasten naar de zin te maken en zich comfortabel en thuis te laten voelen is zeer bewonderenswaardig.
Wat echter wel gezegd moet worden is dat nu langzaam de contouren zichtbaar gaan worden van wat het management van St Bernardus blijkbaar voor ogen heeft voor de toekomst. Dat er het nodige aan onderhoud toe was moge duidelijk zijn, maar wat ons betreft zijn we er niet direct van overtuigd dat de reeds gedane veranderingen aansluiten bij het sfeerbeeld wat wij hebben van het bier St Bernardus. De modernere en strakkere aanpassingen van het Brouwershuis, de nieuwe Bar Bernard en het toekomstige gastenbeleid staan wat ons betreft ver af van de landelijke, gemoedelijke en klassieke uitstraling die in onze ogen juist zo goed bij het biermerk past. Wij hopen dat het Brouwershuis de zo kenmerkende gastvrijheid en uitstraling gaat behouden omdat het wat dat betreft echt een van de pareltjes op zijn gebied is, het zou eeuwig zonde zijn als dat de nek omgedraaid gaat worden. Niet elke verandering is een verbetering.