Ik wilde graag een weekend naar de Ardennen zonder gedoe. Meestal huren we een huisje maar dan moet je vaak veel spullen meenemen en vrijdagavond in de spits vertrekken.
Ik boekte daarom een hotel, kamer met ontbijt, via booking.com. Ik koos voor Wood Hotel omdat ik het gevoel had dat dit perfect bij onze wensen aansluit. Moderne, nette kamers, stapelbed voor de kinderen en in de omgeving van Aywaille.
Twee dagen voor vertrek kreeg ik plots berichten via booking.com. Hierin stond heel veel uitleg en onder andere ook dat we toegang hadden tot het park vanaf openingstijd. Aangezien ik het hotel niet gegoogled had, viel ik uit de lucht. Ik vond het best mooi meegenomen maar stuurde voor de zekerheid toch een mailtje naar Wood. Hierin werd opnieuw bevestigd dat we toegang hadden tot het park.
We kwamen rond 11u aan bij het hotel. Normaal mochten we pas om 15u inchecken maar gezien ik nog wat zaken wilde dubbelchecken, gingen we er eerst even langs.
We werden vriendelijk verwelkomd, zelfs in het Nederlands een pluspunt voor man en kinderen. Onze kamer was zelfs klaar dus we mochten er ineens in. Dit vonden de kinderen wel super. Na een uurtje op de kamer had ik het wel gezien en gingen we naar het park.
Aan de receptie van het hotel vroeg ik nog eens na of ik zeker gratis binnenmocht. Dit bleek niet het geval een misverstand dus. Geen probleem. We hebben even gemeld dat ze dit zeker moeten rechttrekken want dat het wel wat extra gedoe geeft.
De kinderen(4 en 6) klommen op het avontuurparcours en genoten. Nadien trokken we het dierenpark in. We hadden geluk en zagen de zwarte beer en Europese wolf. De bruine beer en de Canadese wolven verstopten zich.
Even terug relaxen in het hotel om daarna te gaan eten op het dierenpark in de Forest'bar. Hier kregen we de kaart van de mensen die all in boekten of in de lodges verbleven. Na een half uur werd ons gezegd dat ze de foute kaart gaven.
Wederom gedoe.
's Morgens was er een erg lekker ontbijt. Jammer genoeg werd de keuze van de eieren pas opgenomen toen we al iets gegeten hadden. Toen de eieren effectief arriveerden, had ons zoontje van 6 die graag eieren lust eigenlijk genoeg gegeten. Verder was het erg gevarieerd en goed verzorgd.
Conclusie: Mooi, netjes hotel, vriendelijke mensen, fijne ontvangst, maar ze zouden beter zorgen voor 1 formule zodat het voor iedereen duidelijk is. Ik had nu geen zin in gedoe dus heb gewoon betaald maar eigenlijk stond er zwart op wit dat wij toegang hadden. Gedoe en stress dus.