Een bijzonder hotel, zeer romantisch. Sauna is prachtig. Wij hadden een aparte bungalow geboekt op ongeveer tweehonderd meter stappen van het hoofdgebouw. Buitengewone locatie mét open haard. Zeer net onderhouden en erg comfortabel. Twee minpunten: wanneer je halfpension boekt dien je vroeg aan tafel te gaan (aankomst om 18h gewenst/vereist). Verder werden wij op een bepaald moment 's ochtends vroeg om 8h gewoonweg opgebeld vanuit de receptie op Zondag met de vraag of de kuisploeg reeds langs mocht komen. Op mijn antwoord dat het kon binnen een half uur stond deze te tikken op de raam van ons huisje... binnen de vijf minuten.
Voor een Hotel in deze (prijs-)klasse zou dit absoluut niet mogen. Na ons beklag hierover gemaakt te hebben kregen wij wel een fles wijn van het huis aangeboden.
De sauna is verder, zoals gezegd, prachtig. Spijtig hierbij was het gegeven dat wij er tijdens een weekend verbleven dat er blijkbaar een seminarie plaatsvond en de gasten hiervan een Sauna ruimte, wat normaal gesproken een oase van rust dient te zijn, verwarden met een openbare marktplaats. Aangezien niemand actie hiertegen nam heb ik dan maar zelf de nodige 'plichtplegingen' vervuld en de herriemakers duidelijk gemaakt dat dit geen pas gaf (eigenlijk taak van het personeel). Al deze kleinere en grotere bemerkingen maken dat ik geen volle vijf sterren kan geven, bepaalde manieren en regels kwamen mij/ons hoogst irritant over, daar waar het hier met een beetje goodwill een paradijs voor de gasten zou kunnen zijn.
Tot slot nog dit: wij komen hier graag terug, doch ik spreek wel de hoop uit dat men in bepaalde gebieden en etablissementen in Duitsland ooit rekening gaat houden met het feit dat wij de klant zijn, daarom nog niet Koning, maar zeker niet omgekeerd..