Dit is zo één van die restaurants waarbij een drie te weinig is en een 4 (eigenlijk) te veel. We zijn hier op zaterdagavond de Valentijnsmenu gaan eten en hebben hier wel nog geen spijt van!
De ontvangst was een beetje stuntelig (aangezien blijkbaar iedereen...op hetzelfde uur binnenkwam) maar wel vriendelijk. We mochten zelf een tafeltje van 2 uitkiezen en zetten ons aan de haard. Het interieur is klassiek maar stijlvol met een moderne toets. Toen men ons kwam vragen wat we wensten voor aperitief gaf men mee dat we nog even moesten wachten op de kaart aangezien "ze allemaal bezet waren". Een beetje raar dat er blijkbaar niet voldoende menukaarten in omloop zijn...
Ook krijg je blijkbaar niet standaard de wijnkaart aangereikt, men gaat ervan uit dat je waarschijnlijk toch de aangepaste wijnen bij het menu zal nemen.
Verder verliep de avond echter foutloos. De bediening was nét nonchalant genoeg maar toch steeds met alles mee (de broodjes werden consequent aangevuld) en ook steeds joviaal.
Het allergrootste minpunt van de avond zat hem echter in de wachttijden. Aangezien blijkbaar iedereen de menu nam, werden alle tafels gegroepeerd en blijkbaar zaten wij steeds in de laatste groep. Bij momenten moesten we bijna een uur wachten tussen de verschillende gerechten en dit viel wel tegen. Ook zit de akoestiek de zaal niet mee. Er waren enkele grote groepen aanwezig en de luidruchtigheid verpesten toch wel een beetje de "intieme" Valentijn-sfeer.
Het eten was steeds lekker, met uitschieters zowel naar boven als beneden.
Het voorgerechtje met paté van duif was correct zonder meer, de mille-feuille van gerookte forel met waterkers was een toppertje (het heerlijke zilte & gerookte van de forel combineerde fantastisch met de gesmoorde prei en witte wijnsaus met waterkers!)
Daarna kwamen de scampikrullen met vadouvan en komkommersoep. Hier sloeg de chef de bal een beetje mis door veel te veel Philadelphia-roomkaas toe te voegen aan de soep. Deze overheerste al snel de zachte smaken van de komkommer en scampi.
Als tussendoortje kregen we een toefje huisgemaakte passievruchten-sorbet. Rechttoe - rechtaan en niets mis mee.
Als hoofdschotel had ik de gelakte eend. Hier stond het gerecht wel op punt maar liet onze gevederde vriend het afweten... De eend was hard en taai, spijtig voor dit gerecht want verder zaten de smaken wel goed. Enkel de ratatouille had ook gerust een extra draai van de peper en zoutmolen mogen krijgen.
Als dessert koos ik voor het Belgische kaasbordje en dit was mooi verzorgd en vol van smaak. Hier toont de chef wel dat hij durft door een siroop van koffie erbij te serveren alsook een stukje (zeer rijpe) Brusselse kaas. Niet echt een allemansvriend maar wel gedurfd en smaakvol!
De rekening was correct geprijsd en nodigde wel uit om nogmaals terug te keren.
We zullen dit zeker nog eens doen, alleen hopen we dat dan de wachttijden beter mee vallen.Meer