Ter ere van mijn verjaardag had mijn vriendin hier gereserveerd. Voor mij was het de eerste keer dat ik hier kwam. Recent (waarschijnlijk vanwege de coronamaatregelen) zijn hun openingstijden veranderd en zijn ze ook geopend in het weekend. Bij het binnen komen, konden we meteen...onze handen ontsmetten, daarna werd onze tafel aangewezen. We zaten met vier personen aan het raam, ruim op afstand van de mensen naast ons. De bediening droeg zoals verplicht het mondmasker en de kaart was naast op papier ook digitaal beschikbaar zodat er ook coronaproof kon gekozen worden. Naast de vaste kaart was er ook een aparte menu beschikbaar: gamba's gebakken in zeezout met een toets van limoen, Hollandse chateau-briand met warme groenten en als dessert poire Belle Hélène of een kaasplankje. Dit alles voor 46€. We bestelden uiteraard meteen deze menu en daar hebben we absoluut geen spijt van! De gamba's waren heel smakelijk gebakken. Apart was er ook nog een saus van limoen en boter bij. Oorspronkelijk waren we niet echt happig om deze te proberen omdat limoen nogal sterk doorsmaakt. Gelukkig hebben we dit uiteindelijk wel gedaan. De saus smaakte enorm lekker. Er zat eerder een toets van limoen in dan dat deze overheerste waardoor deze uitermate goed met de gamba's samen ging. Vrij snel na het afruimen kwam onze volgende gang al toe. De château-briand werd vergezeld van frietjes, warme groenten en 3 sauzen: bearnaise, pepersaus en bordelaise. Aangezien Bovis een restaurant gespecialiseerd in vlees is, kan je niet anders dan uitstekend vlees verwachten. Deze verwachtingen werden volledig ingelost. De château-briand was gekruid zoals het moest, licht smeltend op de tong en zacht zodat deze makkelijk te snijden viel. Mijn vriendin was vooral fan van de pepersaus. In andere restaurants gebeurt het vaak dat je een soort champignonroomsaus krijgt met wat peper in als je deze bestelt. Bij Bovis krijg je een volwaardige pepersaus met gekneusde peperbollen waardoor de pepersmaak er duidelijk door kwam. Mijn persoonlijke favoriet was de bordelaise: een perfecte combinatie van zout met een zoete toets. De frietjes waren gebakken in ossenvet en vormden bijgevolg een mooie combinatie van smaken met het vlees en de sauzen. Als dessert kozen we beide voor het kaasplankje. Dit was sober maar voldoende na een toch al uitgebreid voor- en hoofdgerecht. 4 stukjes kaas en twee stukjes pimpernelbrood maakten onze menu helemaal af. De kazen waren sterk van smaak en een goed contrast met het brood. Qua hygiëne zat het ook zeker goed. Zoals reeds hierboven vermeld, worden alle maatregelen nageleefd. De wc is ook spik en span. Voor de handen is er zeep en een individueel handdoekje per toiletbezoek voorzien. De bediening is zeer vriendelijk en komt regelmatig vragen of alles naar wens is. Conclusie: Bovis is zeker het bezoeken waard. Als je anders geen tijd hebt in de week, is het nu de kans om in het weekend binnen te springen. We raden aan om een volledige 3 gangen menu te nemen aangezien dit de ervaring des te rijker maakt. Bij gelegenheid zullen ze hier ons hier opnieuw zien!Meer