Een winterse lentedag die ons, via Social Deal, leidt naar een karakteristieke hoeve te St.-Truiden. Genaamd "De Gebrande Winning". Bij opzoeking op Google spreekt het tot onze verbeelding.
We parkeren onze auto op de ruime parking aan de zijkant.
Bij het binnengaan, komen we eerst...in een portaaltje waar we onze jas kunnen weghangen. Om zo door te gaan tot de inkom waar we worden opgewacht door vriendelijke dame die ons begeleidt naar ons tafeltje.
Een mooi gedekte tafel waar de aandacht vrij snel geleid wordt naar het botertje in de vorm van een doodskop.
We gaan voor een-gangendiner met aangepaste bieren, al dan niet alcoholisch.
De zaak was nog niet lang open. Er zat nog niet teveel volk.
De super vriendelijke man komt ons vragen wat we willen drinken als aperitief en stelt allerlei voor. Ikzelf ga voor het huisaperitief, geraffineerde champagne en mijn man voor een alcoholvrij biertje 'Sunny Moon'.
De verwachtingen zijn gespannen :-) Deze worden gelijk ingevuld als men het aperitiefhapje brengt. Origineel gebracht in een sigarendoos, de Havana vitello tonato sigaar. Spektakel doordat er rook mee uitkomt door het openen van de sigarendoos De sigaar zit effectief in een asbak Heerlijk!
Als 2e biertje krijg ik een "Grive", zacht blond, licht bitter en fruitig. Dit gaat perfect bij het voorgerecht, Jambon persillé. Een smaakbom mmm.
Ondertussen begint het volk toe te stromen en al gauw zit de zaak zo goed als vol.
Voor het tussengerecht, Tarwerisotto, Orval | Orvalkaas | crumble van spek | groene kruiden, krijg ik een "Juice Punch" voorgeschoteld. Dit biertje is wat zwaarder doch ook licht fruitig. De risotto zelf smaakte naar onze bescheiden mening eerder meer naar hartige rijstpap. Doch sowieso heerlijk.
Als hoofgerecht kregen we zacht gegaarde hoeve varkensnek met gebrande brie | Rodenbach | zoete aardappel | jonge wortel geserveerd.
Beste van de hele avond :-) Lekker smeuïg, zacht vlees, top combinatie!
Daarbij werd een "Zeezuiper" als biertje geschonken. Een gebalanceerde tripel die in 3 stadiums gaat. Fruitig, kruidig en dan fris droog.
Serieuze trilling van de smaakpapillen.
Ondertussen toch maar wat water bijbesteld. Kwestie van in balans te blijven :-)
Uiteindelijk het dessert, Panna cotta van kriek met chocolademousse | Chantilly | Maraschino.
Met een fruitig biertje langs de kant, een Rode Chimay.
Voor mijn man een café Latte waarbij origineel gezelschap geserveerd werd.
Het was zeer zeker een verassende, culinaire beleving.
Vooral de mannelijke ober sprak met passie over de bieren en de gerechten. Zeer leerrijk en super vriendelijk. Zo weet ik nu ook dat je kroonkurken er recht kan aftrekken met de flesopener van La Trappe :-)
En nogmaals dank voor de kroonkurken die ik mocht hebben voor ons projectje :-)
Chef-kok zat bij het uitchecken aan de bar en vroeg gelijk of het goed was geweest.
JAZEKER!!!
Doe zo verder!
Yum yum yum ...Meer