2 middagen achter elkaar geluncht. Snel, (kind)vriendelijk en attent team, ondanks de drukte. Verzorgde schotels en dranken. Prijs/kwaliteit is dik in orde! Bedankt en tot ziens!
2 middagen achter elkaar geluncht. Snel, (kind)vriendelijk en attent team, ondanks de drukte. Verzorgde schotels en dranken. Prijs/kwaliteit is dik in orde! Bedankt en tot ziens!
Het eten is simpel maar lekker. De bediening is vriendelijk en het eten komt snel. Er zijn verschillende vegetarische opties.
Industriële grootkeukenkost met een pseudo-nostalgisch sausje. Sluit helemaal niet meer aan bij het creatieve karakter van Bokrijk zelf, waar ambacht en duurzaamheid centraal staat. Waarom geen lekker brood van Egt? Waarom geen lokale producten? Gemiste kans om mee te evolueren.
Bij een bezoek komt mijn Limburger-zijn altijd sterk opzetten. Als expat voelde ik me ook eerst en vooral Limburger, dan pas Belg en héél, héél erg soms ook wel eens Vlaming (en meestal was er aparte Limburgse afdeling, al dan niet officieel, in de expat...verenigingen - althans toch in Zweden en Brazlië). Wel, als dit Roots gevoel zich meester van mij maakt moet en zal ik traditionele Limburgse gerechten en Terroir producten hebben. Geen betere plek om Locavoor te zijn dan in deze herberg in het Museum van Bokrijk. Hemelse gerechten zoals de boekweitkoek (de bòkkese), Kipkap (huidvleëis), schroeëp oftewel siroop uit Haspengouw, streekeigen, ...kortom : in de Sint Gummaris komen we altijd tot de conclusie dat we een onderdrukte bevolkingsgroep in België zijn 🤐, die in tegenstelling tot onze stamgenoten uit Nederland géén recht hebben op onderwijs in onze eigen taal, waarom hebben wij geen verkeers- en straatsnaamborden in het Nederlands en het Limburgs ? ... Knap toch dat je dit gevoel kan losweken met wat oude recepten en streekproducten ! Bedankt Bokrijk en Sint Gummaris.Meer
Tijdens een dagje uit in Bokrijk hebben we een hapje genuttigd in de uitspanning Sint Gummarus. Het was mooi weer en dus konden we buiten genieten op... vuile tafels die amper worden afgeruimd. Het was een weekdag buiten de vakantieperiode en dus niet echt druk....Het personeel was wel uiterst vriendelijk en we werden ook zeer snel bediend. De vidé leek niet zelf bereid, zeker de gehaktballetjes niet. Het stoofvlees was zeer goed van smaak en we hebben elders al veel slechtere frieten gegeten. Spijtig van de kwak appelmoes onder die frieten waardoor het geheel een nogal zoete en doorweekte invulling kreeg. Hier zijn ook lekkere streekbieren te krijgen.Meer
Tijdens de wandeling door Bokrijk is dit de ideale plaats voor een snelle hap. Beperkte kaart maar alles bereid op ambachtelijke wijze. Lekker eenvoudig.
Bediening is vriendelijk, interieur is oké. De kaart heeft voldoende keuze voor een snelle hap. Maaltijd wordt snel geserveerd. Pijs/kwaliteit oké, je komt hier immers niet voor een uitgebreide maaltijd
een bord stoofvlees met frietjes daar kan je niet veel fout aan doen dacht ik, maar daar had ik me in vergist. De frietjes waren niet lekker en het stoofvlees was kurkdroog. Drie verschillende obers vroegen me hoe het eten was, en telkens vertelde ik...wat ik er van vond. Men zei dan vriendelijk "ah ok", maar geen van hen ging naar de keuken of naar de gerant om de bevinding door te geven; Het is duidelijk dat men hier zo iets heeft van "het zijn dagtoeristen, dat maakt dus niet zo veel uit"Meer
Teambuilding in Bokrijk, met over de middag op het museum domein van Bokrijk lunchen met een groep van 20 man. Super vlotte en vriendelijke bediening. Mooi etablissement! Menu was op voorhand bepaald. Héérlijke vol-au-vent met frietjes. En achteraf kwamen ze nog rond met extra frietjes...en vlees! Als ik 1 minpuntje mag aanhalen: hun keuze van warme dranken is redelijk beperkt.Meer
een aangename verrassing gedurende uw wandeling tussen de zeer mooi heropgebouwden hoeven, kerken en huizen. lekkere streekgerechten met een passend biertje zal je zeker kunnen smaken. brood met witte worst, wel een heel klein worstje.