De eerste die reserveert stelt het menu samen, eten wat de pot kookt. Uniek concept! Een belevenis op zich. Echt nog gerechten uit vervlogen tijden.
De eerste die reserveert stelt het menu samen, eten wat de pot kookt. Uniek concept! Een belevenis op zich. Echt nog gerechten uit vervlogen tijden.
Ik heb een maximum aan waardering gegeven, niet om de superfijne keuken, het is nog altijd een oud-Vlaamse keuken.Maar omwille van het concept, zijn totaliteit. Je waant je in een oude gerenoveerde boerderij waar alles kraaknet is maar het oud karakter is behouden. Ik was...er op een feestdag en er was één menu voor alle klanten, iedereen eet wat de pot schaft! En dat past geheel in de aanpak. De oud-Vlaamse mentaliteit, je eet wat er is. Geen franjes, de soep wordt niet geserveerd, een soepterrine met pollepel wordt op tafel gezet. Later volgen op dezelfde manier de gekookte aardappelen. Het rustieke interieur van 100 jaar terug met bediening in traditionele kledij van toen, grootmoeders servies en meubilair: het geeft je een huiskamergevoel en is charmant. We aten waterzooi van kip. Aan de beenderen zagen we dat de kippen losliepen. Dit wijst er op dat er voor eerlijke producten wordt gekozen. Je merkt in alle details, of het nu eten is, huisgerief, oude Vlaamse spelen, het gevoel op een boerderij te zijn met ezeltjes in de wei, dat er nostalgie is naar wat ooit Frans-Vlaanderen was. Wil je eenvoud, gezelligheid, lekker eten en authenticiteit, dan moet je hier zeker eens langsgaan.Meer
Prachtige oude hoeve. Leuke bediening in ouderwetse klederdracht. Lekker 😋 en overvloedig gegeten. Goede prijs/kwaliteit verhouding.
Het is een typisch oud-vlaams restaurant. Het kader is gezellig en de bediening gebeurd in typische oude vlaamse klederdracht. De maaltijden zijn gerechten uit grootmoeders tijd, dus niet echt voor fijnproevers. We waren met een groep vrienden en er was toch wel wat weinig. Een...repasse was er niet. Voor grote eters kan het dus wel eens tegenvallen. Er worden enkel lokale en artisanale produkten gebruikt. Je zal er buiten de wijn dus geen frisdranken vinden, wel appelsap en lokaal bier "3 Monts".Meer
Een typisch restaurant voor de streek met streekgebonden producten... Authentiek kader en zeer gezellig!
We logeerden in Vlaanderen voor een bezoek aan de WW 1 slagvelden geassocieerd met een lang verloren geweldig oom van ons die nooit terug naar Australië na de slag van Fromelles in 20 juni 1916 . We logeerden met Engelse vrienden die had gehoord over...dit restaurant. Het is super en we kunnen het geheel. De restaurants Jean Francoise is een reus van een man en vrijgevig en omsloeg gastheer. Het eten is van hoge kwaliteit en lokale en seizoensgebonden. Om de kosten laag te houden het menu is beperkt maar is super in kwaliteit. De wijnkaart is klein maar vintage. We hadden een 1999 Vintage wijn die was een verrassing! Het interieur en exterieur van de vestiging is fascinerend en mooi gepresenteerd met oude boerderij en kookgerei. De oude molen is vlakbij. We vonden deze plaats!Meer