BONGO-BON gebruiken? Je zoekt het beter elders! En zonder Bongo trouwens ook. Omdat we al eerder goede ervaringen hadden met bongobons kozen we ‘Sans Cravate’ uit als ons volgende sterren-tafelmoment. Van vooraf gemeld dat we gebruik wilden maken van een BONGO bon “Michelin Sterrenrestaurant” en...dat bleek geen probleem. Aankomst voor de lunch zoals gepland om 12u00. De ontvangst was koel, maar niet onvriendelijk. Eens gezeten werden we voorzien van een glas champagne (€19), vergezeld met enkele amuses. Één amuse sprong er bovenuit en zou later ook het beste gerechtje van de dag blijken. We werden gevraag naar het al dan niet nemen van een extra gang (4de gang) alsook naar wijn of sappenarrangement (+€49). We stemden met beiden in. Het voorgerecht was een behoorlijk grote halve krop sla, gelegen op een lekker groen spul waarvan de ober de naam vermeldde maar we het beiden niet begrepen. Tussen de slabladen was een weinig gerookte eendenborst verwerkt. Dressing op het geheel. Niet slecht, maar vrij veel sla en zeker geen boeiend gerecht. Het (extra) tussengerecht (+€15) was een coquille met structuren van pompoen en knolselder. Ook hier misten we heel wat finesse. Slecht was het niet, maar vooral de grote hoeveelheid smaakloos schuim kon anders en beter. Het hoofdgerecht was één reepje polderhaas, één langwerpig kroketje, één langwerpig half partje peer en een kleine savooi envelopje met daartussen een koffielepel groenten. Het geheel afgewerkt met enkele druppels saus. Ook weer niet slecht, maar veel te weinig als hoofdgerecht en zeker niet hoog op smaak. Het kaasbordje (+€20). Te belachelijk voor woorden! 4 mini-stukjes kaas per bord. Hooguit 50g kaas in totaal, en dan schat ik zeer ruim! Hap-slik-weg verhaal. Een stukje geitenkaas, een stukje Comté, een stukje ‘ikversonddeoberalweerniet’ en een stukje ‘blauwe kaas’; de eerste 3 niet slecht, maar niet speciaal, de blauwe; zeer lekker! Begeleidend lauw vruchtenbrood en chutney was lekker. Het dessert; een stervormige soes (dagvers?) met in het midden een koffielepel sorbet van lychee en daarrond een crème met vanille en ook nog coulis van rode vruchten. Brasserie-waardig, maar of dit past in een sterrenzaak?? Supplementaire koffie (€8) is lekker; de versnaperingen erbij (madeleine, melocake en fruitsnoep) minder. De macaron was dan weer zéér lekker. Conclusie: apero, 4 gangen en koffie later: weinig gegeten, weinig ‘echt’ genoten van de smaken. Allemaal niet slecht, maar echt wel minder als we dit vergelijken met andere (sterren)zaken waar we al kwamen (voor een gelijkaardige prijs). Het is ons een raadsel hoe deze plek zo hoog scoort in de gidsen. Alle bordjes leeg (dit is geen opgave met deze kleine porties) en dan komt de rekening. De bon vertegenwoordigt €149 en daarbij heb je volgens de bongosite recht op een 4-gangenmenu. Helaas ziet de gastvrouw dit anders. De bon vertegenwoordigt plots enkel een 3-gangenmenu, nog wel één die speciaal voor bongo gemaakt is. Nochtans aten andere mensen hetzelfde menu zonder dat ze een bon hadden… Ja, maar het menu kan toch lichtjes verschillen zo kregen we te horen. Hoezo dan? Ook kun je bij het gebruik van een bongo-bon niet kiezen voor het drankarrangement zoals geadverteerd op de kaart (waarbij koffie en water inbegrepen zijn). Bijgevolg wordt alles apart gerekend en eindigden we met een supplement bovenop de bongobon van €218. Je zou het een faire prijs kunnen noemen als je echt goed at, en echt voldoende had, maar geen van deze beide verlangens werd inlost! We aten al in meerdere sterrenzaken met een gelijkaardige bongobon, maar het is de eerste keer dat we ons bedot voelden. Jammer, want uiteindelijk leer je met bongo zaken kennen die je niet kent en nog eens terug zou komen omdat het goed beviel. Deze keer niet het geval. Zelfs niet zonder het ‘bedot-gevoel’ trouwens, daarvoor beviel het geheel veel te weinig. De grote suikerwafel op de markt van Brugge kon onze honger uiteindelijk toch wat. En een geluk, hij kostte slechts een fractie van de prijs.Meer