5,5 jaar geleden was het. Toen was ik hier voor het laatst, wat gaat het snel. Toen waren ze nog niet zo lang open maar toen al was het een stormloop om hier binnen te geraken.
5,5 jaar later was ik eerst al verrast dat...het restaurant zowat verdubbeld is in oppervlakte, maar nog meer omdat het eten onherkenbaar was. Precies of er was een nieuwe chef aan het werk. Tijdens mijn eerste bezoek was het er al super, nu was het nog beter maar leek de chef uit nog veel andere vaatjes te tappen als voorheen. Oosters, klassiek, Italiaans, zoet, hartig, zuur, alles heeft Marcelo Ballardin onder de knie.
En dat op een niveau...de ambitie is voelbaar en de erkenning zal gauw volgen. 16/20 en een michelinster is mooi maar OAK is intussen meer waard geworden. Ik zie een mooie culinaire toekomst voor Gent met Vrijmoed en Oak als gastronomische vaandeldragers. Vrijmoed iets meer klassiek, Oak iets meer rock 'n roll. En beiden zijn ze aan elkaar gewaagd.
Wat een topper is dit!!Meer