Brasserie 't Klokhuys in het Patershol serveert intussen al sinds 1995 typisch Belgische gerechten voor een gezonde mix van locals en toeristen. Garnaalkroketten als voorgerecht. Twee forse exemplaren op een bedje van gefrituurde peterselie, met een citroenpartje en een slaatje met wat dressing. Dat is...exact wat je verwacht van garnaalkroketten in een brasserie. Ze zijn ook nog ’s duidelijk zelfgemaakt én smakelijk. Voor het hoofdgerecht een suggestie van het krijtbord: onglet met rode wijnsaus, warme groenten en frietjes. Mooi saignant gebakken en geserveerd met een rode wijnsaus met sjalot: meer moet dat niet zijn. Sluit ook maar één zinnig mens zijn bezoek aan een brasserie eigenlijk af zónder een dame blanche? Captain Critic kan het zich alvast niet voorstellen. Hij heeft in zijn leven alvast meer dame blanches gegeten dan Romelu Lukaku opgelegde kansen gemist heeft (sorry Romelu, maar kapiteins onder elkaar ...). Vanille-ijs. Slagroom. Chocoladesaus. Drie woorden die voor instant geluk zorgen. Voor een uitgebreide recensie zie captaincritic . beMeer