Ik denk dat ik vanmiddag mijn allerbeste tarbot ooit heb genoten, hier in Taxi's restaurant in Gent. De kraakverse & spierwitte tarbot van +/- 750g wordt per 2 personen geserveerd, op z'n geheel dus à €36pp. Eerst wordt hij rauw aan tafel gepresenteerd, voor hij...de grill op gaat. Sla me dood hoe de - wel erg jonge - rotisseur het klaar kreeg, maar op de vis was geen spoor van verbrandheid te merken. De tarbot leek eerder gebalsemd in een ragfijne olie, versmolten met de gelatine uit de graten van de vis zelf. Diezelfde rotisseur bracht de gegaarde tarbot aan tafel en legde vakkundig uit hoe je deze koning aller vissen het best geniet: "En vergeet u vooral niet te smullen van wat er aan de kop en de zijgraten hangt, want dát is net het allerbeste." Gelijk heeft hij! Nooit voorheen zag ik iemand zó jong, zó vakkundig en met zoveel liefde met zijn product omgaan om het op deze absoluut perfecte manier op tafel te brengen. Simpel, eenvoudig - zo lijkt het - maar met zo'n grandeur aan puurheid, professionalisme en respectvolle beheersing voor de tarbot, subliem afgekruid alsof het deel van de vis zelf is. Dít is waar grote gastronomie over gaat! Dit is de toekomst waar de moderne consument op zit te wachten! Héérlijk héérlijk héérlijk!Meer