Super restaurant in hartje Brussel. Perfecte service. Schitterende visgerechten. 4 gangen menu is heerlijk heerlijk.Perfecte
Super restaurant in hartje Brussel. Perfecte service. Schitterende visgerechten. 4 gangen menu is heerlijk heerlijk.Perfecte
Waarom bezoek je een tweesterrenzaak? Om de dagelijkse normale gang van zaken te vergeten. Om even in een andere realiteit te belanden. Niet om honger te stillen want dan zou een steak frit volstaan. Wel om de ziel te voeden. Een sterrenzaak bezoeken is zoals...een show. Je weet dat het niet "echt" is maar je wil je laten meeslepen met het verhaal. De rode draad die de chef met zijn team probeert te spinnen. En de show viel... jammer genoeg tegen. Althans voor ons. Teveel details klopten niet. Het onthaal was vluchtig en onpersoonlijk. We werden snel weggeplukt bij de ingang en in het vol restaurant gezet bij de enige nog vrije tafel, aan de ingang. We waren natuurlijk de laatste klanten van de middagservice en dat hebben we iets te hard gevoeld. We vroegen de wijnkaart waar we rustig (10 min) onze tijd voor namen. Tot twee keer toe werd er gevraagd of we onze keuze al wisten. Dan vroegen we aan de sommelier of hij oude wijnen had omdat we die wel graag drinken. Hij kwam aan met een fles van 2013. Misschien een miscommunicatie omwille van de taalbarrière. We hadden misschien verwacht dat we konden kiezen uit twee opties. Gelukkig viel de fles mee. Het eten was uiteraard lekker van begin tot einde maar kwam heel snel. De service was chaotisch en onhandig. Misschien omdat er altijd iemand anders ons bediende. Die indruk hadden we. De broodjes vielen op de grond. We vroegen op het einde of de kaaskar kon komen. Er werd letterlijk gezegd: "mijnheer, dat had u dan veel vroeger moeten zeggen, deze is al terug weg". We vonden dat een onhandige uitspraak. Niemand had ons geïnformeerd dat we op voorhand naar de kaaskar moesten vragen. Er werd wel aan toegevoegd dat we nog een bordje met kaas konden krijgen als we dat wilden. We bedankten voor de koffie en de kaas en zijn dan maar vertrokken. Niet echt de ervaring die we verwacht hadden. Misschien had de service gewoon een offday want ik lees hier wel bijna allemaal positieve ervaringen. Het eten was sowieso top. Binnenkort gaan ze naar een andere locatie en vernieuwing kan de zaak volgens mij wel deugd doen.Meer
Voor de verjaardag van mijn vrouw gereserveerd bij sea grill. Top, alles perfect! Bediening perfect nederlandstalig! Mooi setting, alles was af! De borden perfect
Omdat je niet elke dag een tweesterrenrestaurant bezoekt besloten we om all the way te gaan en het 7-gangenmenu te bestellen, met aangepaste wijnen. Van het eerste tot en met het laatste gerecht was het top met voor mij als absolute uitschieters de kingkrab met...kaviaar en de langoustine met ganzenlever, geflambeerd aan tafel met whisky. Zeer goede bediening (in het Nederlands, hetgeen niet evident is in Brussel). Zeer gepassioneerde sommelier en de lekkere wijnen werden goed bijgeschonken. Je weet vooraf dat je voor al dit lekkers een prijs moet betalen maar het was absoluut zijn geld waard. Een van mijn beste culinaire ervaringen van de laatste jaren!Meer
Wij hebben hier van een zalig 3 gangen menu genoten. Prijs/kwaliteit was het meer dan ok . Vriendelijk personeel en geweldig mooi kader. Je komt hier echt tot rust en dat in hartje Brussel. Aanrader
Dit is uiteraard een heel lekker maar ook duur restaurant. Gerechten zijn top. Service is top. Tafels staan ver uit mekaar. Kader is heel mooi.
Op bezoek bij een van de meest gerenommeerde restaurants in België gelegen in het luxueuze Radisson Blu Royal hotel. Je komt binnen bij de receptie-lounge van het hotel, erachter een grote overdekte binnenplaats waar de hotelkamers uitzicht op hebben. Op de grond ingedekte tafels en...een bar. Er is zelfs een stukje van de oude stadsmuur (gebouwd in de 12e eeuw) bewaard gebleven. Het restaurant bevind zich achter een stalen deur, deze werd om 12 uur geopend. Veel verschillende ruimtes, sfeervol en chique ingericht. Leuk zijn de balkons naar de binnenplaats. We kregen een tafeltje langs de achtermuur in het grote restaurant gedeelte. Sfeervol en luxe ingericht met warme tinten en grote afstand tussen de tafels die keurig met fijn linnen en luxe couverts waren ingedekt, de pluche armstoelen zaten comfortabel. Wat je wel een beetje mist is daglicht, hoewel de tafels keurig met spots zijn uitgelicht. Als aperitief een chardonnay 2016 uit de Bourgogne van Fabien Coche die zeer goed beviel. Op een donker bordje een ronde schijfjes tonijn met toefjes crème van buffelmelk, crunch en dotjes gel van gefermenteerde knoflook. Een verfijnde start. De tweede amuse kwam in een schaaltje. Erin een blokje licht geschroeide makreel in een yuzu vinaigrette met stukjes venkel. Mooi op smaak en zelfs een pikante toets. De eerste begeleider werd kundig door de ervaren sommelier (Olivier Van Herck) gepresenteerd. Een Portugese Alvarinho 2017 van Anselmo Mendes, heerlijk aroma in de mond aangenaam fris met mineraliteit. Uit de keuken een hele mooie presentatie op een wit bord. Plakken licht geschroeide rauwe coquille in een saus van wortel en sinaasappel met granaatappelpitjes en bolletjes slagroom. Een smaken combinatie die ook wel voor een dessert in aanmerking komt. De wijn sloot naadloos aan. (8,25) Voor bij het pièce een verrassende wijnkeuze. Een rode Rioja Rayos Uva 2017 van Oliver Riviére, vol met donker fruit met een medium body. Op een wit bord twee flinke stukken zeeduivelfilet met stukjes prei gevuld met gerookte paling en risotto van la ratte aardappel, aan tafel afgewerkt met een kalfsjus. De zeeduivel was keurig gegaard, de kalfsjus zorgde voor de koppeling naar de wijn, de prei met paling die combineerde nog mooier met de Rioja, de aardappel was erg lekker. (9) Het pre dessert was een cilinder van frisse ananas waarop wat cresse met ernaast een quenelle ijs van kokos, prima. De dessertwijn was van het huis Cauhape uit de Jurançon, “Ballet d' Octobre” gemaakt van Gros en Petit Manseng, verfijnd en zeker niet te zoet. Uit de keuken “la vie en rose” een gerecht wat was afgedekt met roze merengue plaatjes gemaakt van veenbesjes. Eronder twee cilinders mousse van veenbesjes waarop wat koek kruim, dotjes crème van yoghurt en quenelle lycheeijs. Een mooie smakencombinatie die iets zoeter was dan verwacht. De wijn werd hierdoor ietsje bitter, dat was minder. (8,25) Leuk dat de chef Yves Mattagne nog even de tafels afging om te informeren of alles naar wens was. Als afsluiter nog een viertal lekkere friandises. Bediening was top, wel tikje formeel door een grote brigade ervaren mannen en een jonge dame. Niks werd over het hoofd gezien, uitserveren ging synchroon met soms een derde persoon voor de saus. Alles in de Nederlandse taal. Samengevat was dit een prima kennismakingslunch in een hele luxe ambiance met top bediening, bedankt.Meer
De hoge prijs en een beperkte middaghonger deden kiezen voor het klein menu, dat in werkelijkheid met de hapjes en toetjes een zevengangenmenu is. Dit is een uitzonderlijke culinaire ervaring. Originele, creatieve bereidingen, soms vergezocht maar altijd aangenaam verrassend. Oosters geïnspireerd, Zeer mooie presentatie van...het eten, maar gelukkig is dat niet de belangrijkste troef, wel de smaakbeleving. Ik blijf mij wel afvragen wat de toegevoegde culinaire waarde is van goudopleg op het eten. Het decor is wat oubollig-donker (met slecht belichte kunstwerken), behalve het 'bedieningsdecor': alles verliep in het Nederlands; niet te geloven in BrusselMeer
Eind augustus bij Sea Grill geweest, erg teleurgesteld. Zeer onpersoonlijke service. Na enkele andere restaurants bezocht te hebben met 1 en 2 sterren gekozen voor SeaGrill. Gerechten weinig persoonlijk, een van de gerechten (langoustine) zo,goed als koud en ongaar, onvers. Enkel het nagerecht vonden we...ok. Prijs/kwaliteit verhouding is het restaurant zeker geen aanrader en waar de twee sterren vandaan komen is me een raadsel alsook een derde plaats bij foodtaster. Ook de gault-millau score is ver overschat. De aanleiding om dit te schrijven was de rangschikking bij foodtaster.Meer
Het restaurant heeft 2 Michelin sterren en is gelegen in het Radisson Blu hotel. Deze locatie wisten we niet en dat was ons ook niet gezegd bij de reservatie. Het restaurant is wat moeilijk te vinden indien je niet bekend met met de situatie. Onze...taxichauffeur kon het restaurant ook niet zo dadelijk situeren. Om zaterdagavond wordt er een 5- en 7-gangen menu geserveerd, al dan niet met aangepaste wijnen. De sommelier is perfect tweetalig en kan de wijnen voortreffelijk voorstellen. Zijn wijnkeuze past prima bij de gerechten.Meer