Zo te zien gebruik je een niet door ons ondersteunde browser. Het is mogelijk dat de Tripadvisor website nu niet goed wordt weergegeven.We ondersteunen de volgende browsers:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

Waarderingen en beoordelingen

Nr. 70 van 1.304 Restaurants in Antwerpen
WAARDERINGEN
Eten
Bediening
Prijs-kwaliteit

Meer informatie

CUISINES
Belgisch, Europees, Vis en zeevruchten
Speciale diëten
Geschikt voor vegetariërs
Maaltijden
Lunch, Diner
Alle gegevens weergeven
maaltijden, functies

Standpunt van de MICHELIN-gids

Authentieke elementen en de upper class cosy sfeer geven dit charmante art-nouveaupand een aangename intimiteit. De glazen koepel is prachtig! De keuke...
Lees meer in de MICHELIN-gids
Beoordelingen (80)
Beoordelingen filteren
73 resultaten
Waardering van reizigers
62
8
1
2
0
Type reiziger
Tijd van het jaar
TaalNederlands
Waardering van reizigers
62
8
1
2
0
Bekijk wat reizigers erover zeggen:
Geselecteerde filters
FilterenNederlands
Lijst wordt bijgewerkt...
Beoordeeld op 28 februari 2022

Mooie locatie, uitstekende en heel erg vriendelijke bediening, fantastische gerechten en een chefkok die oprecht begaan is met de ervaring van zijn clienteel. En als kers op de taart is er de dessertenkar die het spreekwoordelijke puntje op de i zet. Kortom, niets dan lof...voor dit restaurant. De afwezigen hebben hier altijd ongelijk ;-)Meer

Datum van bezoek: februari 2022
Nuttig?
Beoordeeld op 10 februari 2022

Deze middag voor de eerste keer bij Atelier Maple gaan eten. Van begin tot einde genieten. Zeker de rit waard. Jammer dat we de enige klanten waren. Dit restaurant kan zich zeker meten met verschillende sterrenrestaurants. Wij komen zeker terug. Bedankt !

Datum van bezoek: februari 2022
Nuttig?
Beoordeeld op 23 januari 2022

Atelier Maple heeft zijn naam te danken aan de familiale banden van de chefkok met Canada. Het is gelegen in een prachtig art nouveau pand niet ver van het Boelarpark. Wat onze culinaire avond bij Atelier Maple nét dat tikkeltje extra gaf, was de aandacht...aan detail die uit alles sprak: de ontvangst, het mooie servies en bestek, het logo van het restaurant dat op verschillende plekken een rol speelde. Zeer fijn! En ja, het eten was fenomenaal. We startten de avond met een alcoholvrije cocktail, die niet moest onderdoen voor een klassieke cocktail. Heerlijk! Vervolgens volgde het ene culinaire hoogstandje na het andere. Omdat we niet wilden overdrijven, kozen we de bob-formule: aangepaste dranken bij elke gang, maar wat minder dan je normaal zou krijgen. Kwestie van de volgende dag niet met een kater opgezadeld te zitten. Een leuke afwisseling dat bij sommige gerechten een cocktail geserveerd werd in plaats van het traditionele glaasje wijn. De gin-cocktail was niet mijn ding, maar dat werd goedgemaakt door de rum-cocktail, waarvan ik gerust nog een tweede glas had kunnen drinken. Het smaakte allemaal zo heerlijk dat we ons lieten verleiden een klein kaasplankje te bestellen met drie verschillende kazen. Ideaal om je niet te overeten, maar toch te kunnen smikkelen van de heerlijke kazen van Van Tricht. We eindigden onze maaltijd met een heerlijk glaasje Madeira.Meer

Datum van bezoek: januari 2022
Nuttig?2  
Beoordeeld op 27 november 2021

Na een tip op ontdekking in Antwerpen. Het restaurant is gevestigd in een prachtig pand aan het Boelaerpark, in stijl gebouwd tijdens de art nouveau periode. Binnen zijn de ornamenten bewaard gebleven met als hoogtepunt de lichtkoepel van glas in lood bij de open keuken,...wow. Ik werd begeleid naar een kleine ronde tafel aan de marmeren schouw. Als aperitief de Esprit Nature van Henri Giraud die uitstekend beviel. De tafel werd gevuld met de amuse parade. Een indrukwekkende start met de crème van gekonfijte aardappel aangemaakt met Thaise curry waarbij sappige mosselen met koriander cresse, heerlijk. Gevolgd door een geconcentreerde champignonbouillon gevuld met blokjes gebakken champignon, tofoe en knoflook croutons, diepe smaak. Twee plakken huisgemaakte wagyu pastrami, wow. Om te knabbelen Libanese platbrood met humus dip gekruid met za'atar, prima. Het huisgemaakte brood mag er ook zijn. Een specialiteit van de chef is de boter brioche afgewerkt met zout kristallen. Verder nog een kaascracker in de vorm van een esdoorn blad gelakt met hazelnoot olie en een broodje naar keuze. Dat werd de zuurdesem baguette waarbij een quenelle licht gekarameliseerde roomboter, luxe. De eerste begeleider werd keurig gepresenteerd, Chardonnay vom Kalk 2020 van Markus Altenburger, gemaakt in een a typische stijl, licht troebel met een aroma dat aan witbier deed denken, in de mond mooie zuren met aangename mineraliteit. In een donkere schaal als basis een chawanmushi van aardpeer, erop een crème van 24 maanden gerijpte comté, eromheen stukjes aardpeer tussen krokantjes en een krokante cannelloni gevuld met ijs van gekarameliseerde ui. Het geheel was afgewerkt met poeder van koffie wat voor een aangenaam aroma zorgde. Goede smaken die prima combineerden met voldoende afwisseling. De wijn vulde het gerecht aan met zijn zuren. (8,5) Door met een cocktail, “Mandarin Highball” gemaakt met mandarijn, jenever en olie van dragon. Waarbij twee bereidingen van zalm strak gepresenteerd. Op het bord vier cilinders tartaar van zalm omwikkeld met een plak rammenas, erop een dikke schijf licht geschroeide avocado, ijspastille van mandarijn en forelkuit. Eromheen dotjes ponzu en avocado crème, ernaast een quenelle ponzu crème waarop luchtig ponzu krokant. Aan tafel afgewerkt met een vinaigrette op basis van soja. Delicate smaken die prima combineerden, de cocktail was minder mijn ding vanwege de zoete toets. Om de gang af te sluiten een rolletje huisgerookte zalm op een witte steen, hoog op smaak met zeer zachte textuur. (8,25) Door met de Saint-Bris 2019 van Domaine des Malandes, ofwel Sauvignon uit de bourgogne gemaakt in een frisse mineralige stijl. In een donkere schaal een mooie presentatie. Zacht gegaarde zwezerik gelakt met mosterd Ancienne en afgewerkt met praliné (het staat er echt) ernaast een platte cilinder van in zoutkorst gegaarde knolselderie waarop champignons en trompet de la mort afgedekt met krokant van knolselderie, verder nog toefjes crème van knolselderij waarin geroosterde hazelnoot. Een creatieve smakencombinatie, met name vanwege de praliné maar ook een verrassende wijn keuze die het gerecht ondersteunde. (8,5) Uit Spanje een Cullerot 2020 van Celler del Roure, een complexe blend met citrus tonen en subtiele kruidigheid. Uit de keuken voor mij het hoogtepuntje van de middag. Een sappige roodbaarsfilet waarop garnalenkroepkoek met crème en poeder van lavas, ernaast een quenelle brandade, schijf peterseliewortel waarop handgepelde Noordzeegarnalen, crème van peterseliewortel met gedroogde garnalenkoppen en paaltjes van peterseliewortel, aan tafel afgewerkt met een beurreblanc aangemaakt met garnalen bisque. Een gerecht met veel smaakbeleving, heerlijke saus, ziltige garnalen en prima texturen. De wijn sloot naadloos aan. (9.25) De op karkas gebraden fazanten werd eerst even aan tafel getoond, leuk. Waarna de sommelier de Spaanse Gran Reserva 2014 van Ermita de San Lorenzo presenteerde. Goede zuren, niet teveel hout en een zijde zachte afdronk. Een klassieke presentatie op een wit bord. Fazanten borst met pomme dauphine, compote van witloof, halve witloof stronkjes, dotjes crème van kastanje en stukken schorseneer, aan tafel afgewerkt met een romige saus verrijkt met een scheut Fine Champagne cognac. Apart uitgeserveerd pastei van de bout met schijfje bladerdeeg. Keurige bereidingen met prima smaken, vooral de saus en pastei die hoog op smaak was. De wijn was keurig in balans en vulde het gerecht aan met zijn zuren. (9) Wederom een cocktail voor bij het dessert. “Passion daiquiri”, passiefruit met rum en gember, intense zuren. Uit de keuken weer een speciale smakencombinatie. Als basis crumble van zoetzure bloemkool en Ivoire chocolade (Valrhona) afgedekt met lobbig schuim van Ivoire chocolade waarop granité van passievruchten en opengewerkt krokantje. Een originele smakencombinatie die in mijn beleving werd verstoord door de krachtige cocktail die ik overheersend vond. (7,5) Als afsluiter een krachtige espresso met stroopwafel die de roots van de chef verklappen en een keuze van de rijkgevulde friandise trolley die door de chef zelf werd toegelicht. Bediening was uitstekend verzorgd op zeer correcte wijze met duidelijke presentaties van wijn en spijs. Samengevat was het een hele aangename kennismakingslunch, gerechten in klassieke stijl met veel smaakbeleving en soms originele smaken combinaties, ernaast een keurige wijn selectie maar ook cocktails die mij persoonlijk wat minder kunnen bekoren. Dit in een hele fijne ambiance. Bedankt.Meer

Datum van bezoek: november 2021
Nuttig?8  
Beoordeeld op 29 augustus 2021

Elk detail van ons bezoek aan Atelier Maple was voortreffelijk. De keuzes en de smaakcombinatie van het menu, de bediening, de plaats, de sfeer, alles was subliem. Een totale gastronomische ervaring, absoluut het bezoek waard.

Datum van bezoek: augustus 2021
Nuttig?1  
Beoordeeld op 17 juli 2021

In een woord "SCHITTEREND". Prachtige culenaire ervaring in een smaakvol interieur en een mooie buurt aan het park. Voor herhaling vatbaar !! Kasse van binnenkomen tot einde.

Datum van bezoek: juli 2021
Nuttig?1  
Beoordeeld op 15 mei 2021 via mobiele applicatie

De Chef stond er weer met smaakvolle leuke gerechtje die echte smaakbommen zijn. Michelin zal toch nog eens moeten langskomen *. Vernieuwende smaken en toch geen hokuspokus bereidingen. Onthaal en bediening voortreffelijk. De dessertkar maakt het helemaal af.

Datum van bezoek: april 2021
Nuttig?1  
Beoordeeld op 14 mei 2021 via mobiele applicatie

3,5/5. In wat moeilijke omstandigheden buiten gegeten (owv Corona) terwijl het weer niet helemaal meezat. Maar toch hebben we ons geen minuut verveeld. Hier wordt erg ingezet op een persoonlijke toets en eigen stempel. Boeiende gerechten die wel wat éénheid missen en soms ook wat...smaakintensiteit. Een zaak die nog kan groeien denk ik.Meer

Datum van bezoek: mei 2021
Nuttig?
Beoordeeld op 14 november 2020 via mobiele applicatie

Van begin tot einde een super ervaring gehad in Atelier Maple! Een zeer gedreven team, zowel in de keuken als in de zaal. Een fantastische afsluiter was de “snoepjeskar” bij de koffie! Ons zie je zeker snel terug!

Datum van bezoek: september 2020
Nuttig?
Beoordeeld op 7 september 2020 via mobiele applicatie

Heerlijk gegeten en zeer vriendelijke chef, die elke tafel langs ging voor een korte babbel. Perfect voor een romantische avond.

Datum van bezoek: september 2020
Nuttig?
Meer beoordelingen bekijken
De beste in de buurt
De beste hotels in de buurtAlles weergeven
Tulip Inn Antwerpen
166 beoordelingen
op 0,72 km afstand
B-aparthotel Moretus
140 beoordelingen
op 0,74 km afstand
Van der Valk Hotel Antwerpen
120 beoordelingen
op 1,01 km afstand
TRYP by Wyndham Antwerp
1.315 beoordelingen
op 1,68 km afstand
De beste restaurants in de buurtAlles weergeven
Jardin Public
253 beoordelingen
op 0,53 km afstand
Wijn&Bierresto "De Notenkraker"
61 beoordelingen
op 0,57 km afstand
Delhi Masala
87 beoordelingen
op 0,45 km afstand
De beste attracties in de buurtAlles weergeven
Antaqua Diving School
8 beoordelingen
op 0,76 km afstand
Cogels Osylei
563 beoordelingen
op 1,16 km afstand
De Roma
48 beoordelingen
op 1,58 km afstand
Te Boelaerpark
9 beoordelingen
op 0,34 km afstand
Vragen & antwoorden
Krijg snel antwoord van medewerkers en voormalige gasten van Atelier Maple.
Opmerking: je vraag zal openbaar worden geplaatst op de pagina Vragen & antwoorden.
Verzenden
Richtlijnen voor postings
Is dit uw vermelding?
Bezit of beheert u deze gelegenheid? Claim gratis uw vermelding om te reageren op beoordelingen, uw profiel bij te werken en nog veel meer.
Uw gratis vermelding claimen
Veelgestelde vragen over Atelier Maple

Atelier Maple is beoordeeld in de volgende categorieën door Tripadvisor-reizigers:
  • Eten: 5
  • Bediening: 5
  • Prijs-kwaliteit: 4.5