Zijn sterren stuk voor stuk waard. De magie bleef op onze borden komen. De aangepaste wijnen (saké) waren verrassend goed. Meer moet ik niet toevoegen
Zijn sterren stuk voor stuk waard. De magie bleef op onze borden komen. De aangepaste wijnen (saké) waren verrassend goed. Meer moet ik niet toevoegen
Bedankt voor uw bezoek en deze lovende review. Het doet ons deugd dat u zo genoten heeft!
Ik ben pas terug op Tripadvisor actief, vandaar mijn late reactie. Het was een onvergetelijke ervaring die ik toch nog graag wou delen. Uiterst vriendelijke ontvangst en bediening. Grote keuze uit wijnen per glas zodat je zelf je ritme en afwisseling kan bepalen. Fantastisch gegeten...en genoten van het uitzicht. Jammer dat op dat ogenblik enkel een menu mogelijk was. Wij eten graag à la carte. Nu voor onze eerste keer in Zilte Antwerpen was het zeker geen probleem omdat we zo de keuken konden (her)ontdekken na Mol. Mevrouw herkende ons toch nog hoewel het lang geleden was.Meer
Hartelijk dank voor uw bezoek en deze mooie review. Wij zullen uw lovende woorden zeker delen met ons hele team. Wat betreft de à la Carte, die komt zo snel mogelijk terug en de Chef is bezig deze op punt te stellen. Culinaire groeten, team...Meer
Dit was een onvergetelijke avond, voor talrijke redenen. Het kader, de ontvangst, het teamwerk dat alles omkleedde, de prachtige composities die zowel het oog, de geur als de smaak streelden, gewoonweg super - en dat 4 uur lang! Prachtig was ook dat het glaasje champagne...na de aperitief nog wat werd aangevuld, het 6-tal amusehapjes en dat de eerste (3 geloof ik) gerechten telkens uit 2 variaties bestonden. Op het einde hadden we ruim voldoende gegeten, ook al is elk individueel gerechtje niet volumineus. We aten zelfs niet al het (overigens uitstekende) brood op. Toch niet perfect: 1. 1 gerechtje was met een knolselder blokje. Dit leken zeer fijne stukjes knolselder (= prima) maar de smaak deed vermoeden dat ze samengehouden werden dmv een blauwschimmelkaas. Mijn vrouw houdt daar al helemaal niet van, ikzelf wel maar hier vond ik het echt niet "passen". 2. De prijzen zijn werkelijk exuberant: 295€ voor het 7-gangen en 335€ voor het 9-gangen menu. Toegegeven, het is superduidelijk waarom het zoveel kost, omdat er gigantisch veel werk in zit en het allemaal top-producten betreffen. Maar als ik dan mag kiezen ga ik toch liever meerdere keren eten bij een "mindere god".Meer
Beste Philip, Hartelijk dank voor uw bezoek en deze mooie review. Ook voor ons was het zeer fijn u te mogen ontvangen. Bedankt ook voor uw feedback, wij nemen deze zeker intern op. Hartelijke groet, Team Zilte
De heerlijkste lunch-ervaring die ik ooit genoot. Je n'ai que Zilte à la bouche!! Ik werd op slag verliefd.... tintelingen tot in m'n vingertoppen. Oohh die prachtige kunst voorgeschoteld krijgen, een ware streling voor het oog... de smaak overweldigend evenwichtig en subtiel. Bedankt Viki dat...ik dit door jou ervaren mocht ❤Meer
Wat een fantastisch mooie review! Bedankt om deze feedback met ons te delen vanwege ons hele team. Ook voor ons was het super aangenaam u te mogen ontvangen! Misschien zien we elkaar snel weer!
Na de verrassende sluiting van Hertog Jan was het een hele tijd uitkijken naar wie zich naast Peter Goossens zou vervoegen aan de absolute Belgische top. Op basis van scores en recensies had ik eerder The Jane verwacht of l'Air du Temps, maar plots werd...het Zilte! En dan kwam het prachtige idee van mijn ouders om voor hun 40e huwelijksverjaardag dit eens uit te proberen. De bovenste verdieping van het MAS...daar begint het natuurlijk al mee. Een waanzinnige locatie voor een waanzinnig restaurant. Maar goed dat ze over meer dan één lift beschikken! Onze exacte locatie was dan ook weer een mooie voltreffer. Vlak aan de keuken, met zicht op de keukenbrigade en - tot mijn genoegen - een Viki Geunes die in eigen persoon in de potten roert te midden van zijn team. Viki Geunes blijkt geen last te hebben van sterallures. Noch is hij een zakelijk manager die zijn zaak vanop afstand regelt. Hij respecteert een zeer belangrijke regel in het restaurantgebeuren: hij staat er zelf. Je kan geen gastheer zijn als je je gasten niet gezien hebt. Je kan niet zeggen dat je gasten te eten hebt gegeven als je niet zelf in de keuken stond. En helaas ken ik meerdere topchefs die afstand nemen van dit principe. Maar niet hier! En dan begon het. We werden overspoeld door een zestal amuses met daarna een achttal gangen, en dat allemaal in 3,5u tijd want dat legden de coronaregels ons helaas op. Toch voelde het nooit aan als "te snel" of "te veel". De graad van detail lag immens hoog, net als de verfijning en de creativiteit. Groot respect ook voor de vele aanpassingen die ze voor ons hadden voorzien (zwangere vrouw, vegetariër). De alternatieve gerechten waren helemaal anders en op even hoog niveau. Ronduit indrukwekkend. Qua stijl is dit voor mij toch een duidelijk Vlaams-gastronomisch restaurant. Met duidelijke Franse invloeden, maar zeker ook modern. Het is toch een stuk minder klassiek dan in bijvoorbeeld het Hof van Cleve. Mijn conclusie is dan ook dat Zilte alle lof verdient dat het krijgt. Een welgemeende proficiat en dankuwel van mijn voltallige gezin. Doe alstublieft zo voort!Meer
Beste mijnheer, Eerst en vooral willen wij u en uw gezin bedanken voor uw bezoek aan ons restaurant. Daarnaast willen wij u ook danken voor deze lovende review. Ontzettend fijn dat u zo heeft genoten van uw bezoek. Wij geven uw mooie woorden zeker door...Meer
Wat is het verschil tussen kunst en haute cuisine? Wel hier krijg je het antwoord want dit is de kunst van het koken. De aangename ontspannen sfeer in dit ruime en acoustisch aangename restaurant laat toe om ten volle te genieten van de culinaire verassingen....Aangevuld met een eigenzinnige wijnkeuze door Aaron Moeraert is dit een exclusieve once in a lifetime foodie ervaring van extreem hoog niveau. Drie sterren dik verdiend !Meer
Hartelijk dan voor deze lovende review en uw bezoek! Wij geven uw positieve feedback door aan ons hele team. Nogmaals dank.
Lang naar uitgekeken en alle verwachtingen ingelost ,van het eerste hapje tot het laatste mignardise ,alles was een streling voor het oog en een sensatie voor de smaakpapillen.uitermatig gezellig kader en proffesionele bediening maar zeker niet te stijf . Ge merkt dat de mensen er...met passie werken en dat loont .enige minpunt was dat het ,voor we het wisten elf uur was en dat ons avond noodgedwongen tot een einde kwam .maar dat geeft weer een reden om terug te komen als we terug zonder beperkingen mogen tafelen .nog een proficiat aan Viki en het ganse teamMeer
Bedankt voor uw mooie review en uw bezoek. We geven uw lovende woorden door aan ons hele team en hopen samen met u dat we snel weer langer mogen dineren!
Een net frans restaurant, gelegen op de bovenste verdieping van de MAS. Het wordt goed rekening gehouden met Corona maatregelen. Ontvangst is goed, ambiance vh restaurant is goed. Keuze van het menu (lunch) is zeer beperkt. Je kan kiezen of 7 of 9 gangen meno,...of een vegetarisch menu. Kwaliteit van het eten is goed, bediening is ook goed (wat slordige fouten, o.a. druppelen van de wijn/water bij inschenken; opdienen van links ipv rechts) Samenvattend: een goed frans rest. Maar of het een 3* waard is ..........Meer
Bedankt voor uw bezoek en uw feedback.
We hebben hier een heerlijke avond beleefd. Het eten was uiteraard top, van de eerste amuse tot en met de laatste friandise. We kozen voor de 9 gangen, en werden vergast op een avondvullend spectakel van geuren, smaken en indrukken. De bediening was erg attent...en vriendelijk, met oog voor detail. Bijvoorbeeld een gevallen serviet hebben ze al opgemerkt en vervangen vooraleer je het zelf door hebt. Misschien (nog) iets minder geroutineerd dan de equippe in het andere 3sterrenrestaurant, hof van Cleve, dat we enkele jaren geleden mochten bezoeken, maar laat duidelijk zijn dat dit totaal niet stoorde. Ook de sommelier is een kei in zijn vak. Liever dan voor een fles te kiezen hebben we ons bij elk gerecht laten begeleiden. Zijn voorstellen waren steeds heel geslaagd, vaak verrassend en pasten perfect bij de gerechten. Zeker niet te vergeten de setting. Het MAS is natuurlijk een uitzonderlijk gebouw, het uitzicht over de stad spectaculair. De aankleding van de zaal is modern, en toch gezellig. Mogen we volgende keer een plaatsje in het deel met zicht op de keuken? 😊 Fijn ook dat het apperitief, de amuses en de menukeuze gebeurden in de apparte lounge. Dezelfde plek waar je achteraf kan genieten van een koffie of een lekker degustief. (… moeilijk kiezen trouwens, tussen al die lekkere en niet voor de hand liggende whiskys). En ondertussen nog een ongedwongen praatje met de chef, die zelf een muziekje kwam opzetten. Al met al een topervaring en zeker voor herhaling vatbaar! … maar nu gaan we eerst weer even sparen 😊Meer
Beste Rudy, Eerst en vooral willen we u bedanken voor uw bezoek aan ons restaurant. Wat fijn te mogen lezen dat u zo genoten heeft van alle facetten van onze beleving. We geven uw complimenten zeker door aan ons hele team. Indien u volgende keer...Meer
Na onze reviews van 2013 en 2017 en na het behalen van een derde Michelinster is het tijd voor een nieuwe beoordeling. Het niveau van de inrichting en de bediening is niks veranderd. Het was en blijft top. Ook de presentatie van de schotels was...reeds van een danig hoog niveau dat er amper marge bleef voor verbetering. Het enige echte verschil dat wij opmerkten was het gebruik van (nog) nobelere producten dan bij onze eerdere bezoeken. Dit verantwoordt meteen de hogere prijsstelling. Wij apprecieerden dat bij elke schotel meerdere aangepaste wijnen werden voorgesteld. Telkens in een brede range van lekkere wijn tot high end appellaties. Wel rekening houden dat de prijzen navenant zijn (een glas champagne millésimé kost 50€). Wij keren zeker terug.Meer
Beste Pompernikel, Hartelijk dank voor uw bezoek en deze mooie en lovende review. Wat fijn dat u opnieuw een bezoek bracht aan ons restaurant en ons vernieuwd interieur zodanig weet te appreciëren. Het was een heel werk :-). Wij werken inderdaad met nog nobelere producten....Meer