Zo te zien gebruik je een niet door ons ondersteunde browser. Het is mogelijk dat de Tripadvisor website nu niet goed wordt weergegeven.We ondersteunen de volgende browsers:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

Waarderingen en beoordelingen

WAARDERINGEN
Eten
Bediening
Prijs-kwaliteit

Meer informatie

PRIJSKLASSE
US$ 30 - US$ 83
CUISINES
Belgisch, Internationaal, Europees, Hedendaags
Speciale diëten
Glutenvrije opties, Geschikt voor vegetariërs
Alle gegevens weergeven
maaltijden, functies

Standpunt van de MICHELIN-gids

Zodra u de voordeur van dit discrete restaurant achter u laat, voelt u zich thuis. Bij Rebelle hangt altijd een warme, huiselijke sfeer. Hier geen gedo...
Lees meer in de MICHELIN-gids
Eén MICHELIN ster: verfijnde keuken. Zeker een bezoek waard!
Beoordelingen (145)
Beoordelingen filteren
125 resultaten
Waardering van reizigers
102
17
4
2
0
Type reiziger
Tijd van het jaar
TaalNederlands
Meer talen
Waardering van reizigers
102
17
4
2
0
Bekijk wat reizigers erover zeggen:
Geselecteerde filters
FilterenNederlands
Lijst wordt bijgewerkt...
6 dagen geleden beoordeeld

Sedert geruime tijd was mijn interesse in de sterrestaurants verdwenen. De laatste ervaring waarbij er voor een gastronomisch bedrag werd betaald (ongeveer 700 €p/p) voldeed totaal niet aan mijn verwachtingen. Mijn echtgenoot wou het toch nog eens proberen bij Rebelle en dit was een schot...in de roos. Een heel leuk pand met een buitentuin waar het rustig tafelen is en gezellig. Zeer vriendelijk personeel Het eten was hemels qua bereidingen, presentatie en de porties zijn wat mij betreft perfect. De mogelijkheid om uit te breiden met gerechtjes is handig meegenomen De biowijnen die de sommelier aanbod waren een schot in de roos, zeker voor iemand die uberhaupt niet zit te wachten op biowijnen; Hier kom ik zeker terug......als er nog plaats is dit jaar. Prijs-kwaliteit is dit de grootste uitdagingMeer

Datum van bezoek: juni 2022
Nuttig?
Beoordeeld op 26 mei 2022

Met vrienden kwamen we langs in de zeer gezellig ingerichte zaak. Leuk dat je in verschillende "kamers" zit en hierdoor meer rust creëert. We kozen voor het volledig menu, tof dat je de mogelijkheid hebt om "maar" hier en daar een aangepaste wijn te kiezen,...was anders mogelijk te veel. Van apero tot dessert waren alle gerechtjes op en top verzorgd, atypisch mooi gepresenteerd, de smaken waren verbluffend goed. Perfecte timing tussen de gerechten, van iedereen zeer vriendelijk ontvangen en bediend. We kwamen langs op 14 mei en dachten.. die mannen krijgen zeker nog een ster.... Ruim 1 week later is het van dat, en mag men een eerste ster in ontvangst nemen. We zijn oprecht mee blij met jullie! Een dikke proficiat aan het ganse team, dit hebben jullie echt verdiend!! Tot nog eens!!Meer

Datum van bezoek: mei 2022
Nuttig?1  
Beoordeeld op 23 mei 2022

Vriendelijke bediening, maar voor 1/4 van de prijs kennen wij toch veel betere adresjes in de buurt van Kortrijk. Het hoofdgerecht was een steentje met 3 spuitjes schuim op...helaas geen eetbaar steentje... Veel goeie reviews hier, sjiek resto'ke, maar weinig eten. Wij zijn met honger...vertrokken, we zijn nochtans geen te grote eters.Meer

Datum van bezoek: juni 2021
Nuttig?
Beoordeeld op 4 mei 2022

Heel vriendelijke ontvangst, super lekker eten en een zeer goede timing tussen de gerechten. Een aanrader!

Datum van bezoek: mei 2022
Nuttig?1  
Beoordeeld op 24 april 2022

Om een zeer brede eerste indruk te krijgen van deze Rebelse keuken gaan we voor een Full Option menu (exclusief kaas), daarbij was elk gerechtje een ontroerende sensatie van neus over tong tot geest en gesprek. Telkens weer verraste gezichten en knabbelbare stiltes, gestokte gesprekken...door steeds weer nieuwe lekkernijen. We namen keer op keer de tijd om elk onderscheidend smaakje te vatten en proberen vast te houden. Altijd bleven de basisproducten top smaakbaar en perfect gegaard, ze werden betoverend omringd door aanvullende niet-evidente tongstrelingen. Dat doen ze op hun Rebelse manier en consistent zowel bij zalm en paling en kip en oester en tonijn en kabeljauw en langoustine en haantje .... Super aangenaam gecombineerd met zeer weloverwogen gekozen wijnen, nu eens complementair en dan weer balancerend contrasterend. Een zeer gepassioneerde sommelier die over de wijnen verteld alsof hij ons als vrienden deel laat uitmaken van een nieuwe ontdekking. Bijna altijd keuze uit 2 wijnen waar we dan onder tafelgenoten elk een ander kozen en van elkaars glas proefden, de echter rebelse keuzes oogsten grootste lof ... Deze super ervaring geeft de neiging om gans de ploeg met een welgemeende knuffel te bedanken. Welgemeende dankjewel !Meer

Datum van bezoek: april 2022
Nuttig?1  
Beoordeeld op 6 april 2022

Drie gangen lunch bij Rebelle gisteren. De ontvangst is vriendelijk en professioneel, een mooie locatie ook. Jonge ploeg met veel enthousiasme voor het vak. Duidelijke uitleg, zeker door de sommelier met zeer goed advies wat de keuze van wijn (per glas) betreft. Ook mogelijk om...per half glas te bestellen. Ah ja… het eten is er ook zeer lekker! We hebben genoten.Meer

Datum van bezoek: april 2022
Nuttig?
Beoordeeld op 2 april 2022

Met sneeuw retour naar de door Gault Millau verkozen Jonge topchef van het jaar 2022. Na een heel gezellig ontvangst kregen we ons vertrouwde plaatsje. Allen een 3 of 6 gangen menu maar gelukkig wel een keuze uit twee gangen om uit te breiden. Een...uitgebreide wijnkaart, voornamelijk biologisch gemaakte wijnen met het zwaartepunt op de Jura, prima. Als aperitief een À la Vie 2020 van Julien Meyer gemaakt in een a typische stijl van Pinot Blanc en Sylvaner die uitstekend beviel. De tafel werd gevuld met de hapjesparade. In een porseleinen schelp een sappige Zeeuwse mossel in een codium vinaigrette met koriandercrème, fijne brunoise van appel, schijfje koolrabi en takje codium. Delicate ziltigheid met aangename fraîcheur. In de grote schelp een stukje geschroeide paling in een vinaigrette van sambai-zu met crème van geroosterde aardpeer en gepekelde bundelzwammen. Wow. Crispy tartelette van nori gevuld met fijne tartaar van schotse zalm afgedekt met een gelei van ponzu. Delicaat met gelaagde smaakopbouw. We sloten af met een buñuelo wafel met dotjes crème van Flandrien Grand Cru afgewerkt met gepekelde mosterdzaadjes en toefjes frisse gel van vin jaune. Hartig met prima textuur. De eerste begeleider werd met kennis van zaken en met veel achtergrond informatie gepresenteerd door de getalenteerde sommelier. Shichiken Sparkling Yamanokasumi sake 2020 van Yamanashi Meijo, troebel in het glas, zeer complex aroma met exotische toetsen, in de mond tonen van rijpe appel, peer en groene meloen met zijde zachte afdronk. Ernaast de Irish Mor oester die in kleine stukjes was gesneden in een groene vinaigrette waarbij een kogel granité van sake, quenelle fijne brunoise van sjalot op smaak gebracht met bergamot, dotje crème fraîche en krachtig kruiden takje. Heel veel smaakbeleving waarin de delicate oester nauwelijks overeind bleef. De sake vulde het gerecht aan met zijn aroma, speciaal. (9) Verder met een speciale chardonnay 2008 uit de bourgogne geplukt van oude stokken en geschonken uit karaf van Catherine et Gilles Vergé, subtiel oxidatief, krachtige zuren en een complexe minerale afdronk, wow. Ernaast een plak zacht gegaarde kabeljauw in een boter van zeewier, erop zacht gestoofde monniksbaard met look, aan tafel overgoten met een beurreblanc op basis van dashi met knolselderij, tapioca parels en fijn gesneden bieslook. Het kannetje bleef op tafel, prima. De kabeljauw was glazig en sappig, verfijnde ziltigheid door de algen en de heerlijke zuren van de saus versterkte de smaken. De wijn maakte er een feestje van toppie. (9,25) Voor bij het meesterwerk van de chef een exclusieve Orange wijn uit Friuli. Oslavje 2015 van Radikon, een blend van Pinot Grigio, Sauvignon & Chardonnay. Geen toegevoegde gisten, malolactische fermentatie, geen temperatuurregulatie en rijping van 3 jaar op vat en 1 jaar op fles, geschonken uit een goedkoop ogende liter fles. De chef presenteerde zelf zijn meesterwerk met een strakke presentatie. Een hele grote, kort aangebakken langoustinestaart in een schuimige saus van gefermenteerde tomaat. Erop de huisgemaakte XO saus van gerookte coquilles, ham, garnalen en chili peper. Ditmaal minder rebbels dan vorige keer toen de beuk er helemaal in ging en ik mijn emoties niet meer onder controle had, wat helaas niet iedereen kon waarderen. Nu een duidelijk betere balans zodat de delicate langoustine smaak op de voorgrond bleef. De wijn vulde het gerecht aan met zijn exotische toetsen in smaak en aroma, top. (9,75) Voor bij het pièce de Belgische Mag Da 2019 van Lijsternest gemaakt van inheemse druiven, zelden zo onder de indruk van een Belgische wijn die aan een slanke Pinot Noir deed denken en met in het aroma een toets van cuberdon (Belgisch snoepje). Uit de keuken een stuk borstfilet van Zwartpootkip gegaard op de green egg en gelakt met miso uitgeserveerd op een ragout van de bout, erop een krokantje van de huid met verse groene kruiden melange, ernaast een wortel met streepje tamarinde en quenelle kruidensalsa aangemaakt met mosterd, aan tafel afgewerkt met de eigen jus. Zo maak je van kip iets speciaals, prima cuisson maar vooral krachtige smaken in het garnituur waarbij de heerlijke wijn keurig in balans was. (9,25) Voor bij het signature dessert een melk witte likeur uit België gemaakt van bomba rijst. In het hoge schaaltje als basis de rijstepap van jasmijnrijst, erop ijs van pandanblad afgedekt met lobbig schuim van pandan en afgewerkt met een dun krokantje. Subtiele smaakjes met een duidelijke pandan toets, de likeur sloot met kleine slokjes naadloos aan. (9) Als afsluiter nog een drietal prima friandises. Bediening was uitstekend verzorgd met een kleine wijncursus, keurig uitleg van de gerechten en flinke doses gezelligheid. Samengevat voldeed het volledig aan onze hooggespannen verwachtingen. Een getalenteerd ambitieus koppel die elkaar aanvullen. Gerechten in moderne stijl met smaak avontuur waarnaast een indrukwekkende selectie van begeleidende dranken. Ze zijn een echte favoriet in de omgeving want na ruim een half uur waren alle stoelen volzet. De ambiance is gezellig en laagdrempelig met een no nonsense filosofie, dit nog steeds tegen zeer betaalbare prijzen. We voegen ze graag toe aan onze favorieten. Bedankt!Meer

Datum van bezoek: april 2022
Nuttig?6  
Beoordeeld op 31 maart 2022 via mobiele applicatie

Super lekker gegeten in een zeer mooi kader. 3 gangen menu was voor ons Aperitief Rebelle was super. De hapjes 4 stuks heerlijk, net zoals het voor en hoofdgerecht. De aangepaste wijnen met bijhorende uitleg ook. Dessert was lekker maar persoonlijk niet mijn topper. Om...af te sluiten koffie met koekjes ook super. Alles leuk gepresenteerd met een goede uitleg erbij AanraderMeer

Datum van bezoek: maart 2022
Nuttig?
Beoordeeld op 20 maart 2022

Gisteren last minute een tafeltje kunnen bemachtigen in dit restaurant. Wat was dat een fijne culinaire ervaring! We werden heel vriendelijk onthaald en er werd uitleg gegeven bij het verloop, dranken enzo. Van het eerste bordje tot het laatste was een streling voor het oog...en de tong. Echt top! Als we 1 puntje van kritiek mogen geven is de mindere akoestiek. Maar daar zal in de toekomst aan gewerkt worden. Doe zo verder!Meer

Datum van bezoek: maart 2022
Nuttig?
Beoordeeld op 11 maart 2022 via mobiele applicatie

Fijne nieuwe ontdekking! Zeer leuke sfeer, tof pand en top food! Van het 1e hapje tot de rijstpap genoten! Prijs kwaliteit zeer oke. Keuze uit 2 wijnen bij ieder gerecht vind ik echt super leuk. We hebben genoten waarvoor dank aan het topteam! Wij zijn...fan en komen zeker terug!Meer

Datum van bezoek: maart 2022
Nuttig?1  
Meer beoordelingen bekijken
De beste in de buurt
De beste hotels in de buurtAlles weergeven
d-hotel
315 beoordelingen
op 1,55 km afstand
Bell-X
25 beoordelingen
op 1,69 km afstand
Hostellerie Klokhof Hotel
18 beoordelingen
op 1,79 km afstand
Full House Hotel
73 beoordelingen
op 3,56 km afstand
De beste restaurants in de buurtAlles weergeven
Vol-Ver
215 beoordelingen
op 1,27 km afstand
Biezeveld
40 beoordelingen
op 1,44 km afstand
Het Vliegend Tapijt
101 beoordelingen
op 1,53 km afstand
De beste attracties in de buurtAlles weergeven
Toran Heliservice
22 beoordelingen
op 1,98 km afstand
Heli Business
15 beoordelingen
op 2,05 km afstand
Stb-copter
6 beoordelingen
op 2,33 km afstand
Flyboard Vlaanderen
6 beoordelingen
op 3,93 km afstand
Vragen & antwoorden
Krijg snel antwoord van medewerkers en voormalige gasten van Rebelle.
Opmerking: je vraag zal openbaar worden geplaatst op de pagina Vragen & antwoorden.
Verzenden
Richtlijnen voor postings
Is dit uw vermelding?
Bezit of beheert u deze gelegenheid? Claim gratis uw vermelding om te reageren op beoordelingen, uw profiel bij te werken en nog veel meer.
Uw gratis vermelding claimen
Veelgestelde vragen over Rebelle

Rebelle is beoordeeld in de volgende categorieën door Tripadvisor-reizigers:
  • Eten: 5
  • Bediening: 4.5
  • Prijs-kwaliteit: 4.5