Afgelopen dinsdag 14/12 hadden we een 'Kerstdiner' met onze seniorengroep (+/-44 pers.) waarbij reeds een paar maand van tevoren het menu vastlag. Omdat ik en mijn echtgenote veganisten zijn hadden we dit aan ons bestuur doorgegeven die het op hun beurt weken van tevoren doorspeelden...naar de Verleiding.
Voor de Verleiding was de oplossing simpel : je geeft hetzelfde als alle anderen maar je haalt gewoonweg uit het voor-en hoofdgerecht de proteïnes weg, Voor het voorgerecht de 'Velouté' werd het 'gevogelte' weggelaten en door niets vervangen. Voor het hoofdgerecht wat bestond uit 'Kalkoenfilet met een sausje van rivierkreeftjes, gebakken krieltjes, flan van broccoli, wortel' ontbrak de kalkoenfilet met het sausje van rivierkreeftjes en werd door niets anders vervangen. Dus... zowel voor het voor- als hoofdgerecht kregen we alleen de bijhorende 'garnituur' ! Zelfs niet meer 'krieltjes' wat als vleesvervanger kon dienen. Oh ja, aardappeltjes kregen we voldoende... Maar we betaalden wél € 65,- zoals de andere deelnemers.
Als gewezen consultant/trainer voor de Horecafederatie til ik hier bijzonder zwaar aan ! Dergelijke aanpak heb ik in mijn carrière en daarna nooit meegemaakt. Wat het geheel nog wansmakelijker maakt is het feit dat ik tot enkele jaren geleden 4 jaar na mekaar met een 20-tal familieleden een diner organiseerden in de Verleiding, telkens voor de verjaardag van mijn moeder (100, 101, 102 en 103 jaar), en tot onze volledige tevredenheid. Door mijn horeca-ervaring merk ik nu ook de achteruitgang van het geheel ; gebrek aan vernieuwing van de bestaande infrastructuur o.a. In de toiletten werden de persoonlijke handdoekjes vervangen door een papierrol die in een kantine van een fabriek thuishoort. We zaten boven in een donkere hoek want de halogeenprojectork werkte niet... Etc... Ik denk niet dat ik moet afsluiten met een conclusie !Meer