We zijn opgehaald met een kleine bus, waarna ook de andere deelnemers werden opgehaald. Onderweg werd kennisgemaakt met elkaar en kregen we heel veel informatie over Kreta. De chauffeur had geschiedenis gestudeerd en wist zijn kennis goed en boeiend over te dragen. Op locatie aangekomen kregen we een schort en werd gestart met het koken. We begonnen met gevulde groenten. Dit moest in de oven en kregen vervolgens een proeverij van drie wijnen, met daarbij kaas, olijven ed. Daarna verder met de bereiding van kaasflapjes, boeren salade, dolmades, doka en tzatziki. Tijdens het bakken in de keuken door de kok kregen we een rondleiding, werd daarbij verteld over de historie van het gebouw, de voorwerpen en de gebruiken. Ook mochten we de geiten voeren. Daarna werd het eten opgediend met wijn. Alles smaakte heerlijk en de sfeer was goed, met uitzicht over het landschap waarover de avond al was gevallen. We kregen nog een dessert van het huis en ook nog een flesje raki en olijfolie. Een kleine acht uur later werden we weer bij het hotel afgezet na deze geweldige avond.