Zo te zien gebruik je een niet door ons ondersteunde browser. Het is mogelijk dat de Tripadvisor website nu niet goed wordt weergegeven.We ondersteunen de volgende browsers:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

CIBO Culinary Institute of Bologna

Bologna, Italië
Meer
Nu open
Openingstijden vandaag: 08:00 - 21:00
Alle tijden bekijken
Wat is Travellers' Choice?
Tripadvisor reikt een Travellers' Choice Award uit aan accommodaties, attracties en restaurants die consistent geweldige reizigersbeoordelingen ontvangen en tot de beste 10% van gelegenheden op Tripadvisor behoren.
Tours en tickets van CIBO Culinary Institute of Bologna
288beoordelingen9vragen en antwoorden
Waardering van reizigers
  • 269
  • 14
  • 2
  • 0
  • 3
Type reiziger
Tijd van het jaar
Taal
  • Meer
Geselecteerde filters
  • Filteren
  • Nederlands
Deze beoordelingen zijn machinevertalingen vanuit het Engels. Machinevertalingen weergeven?
Rasmus S heeft een beoordeling geschreven nov. 2019
1 bijdrage
Geweldig leren over Italiaans eten en wijnen. De gastheer was geweldig. We hadden zelfs onze eigen jazzband. Zal weer gaan volgende zijn we i Bologna
Meer lezen
Datum van activiteit: september 2019
Google
Nuttig
Delen
Patricia W heeft een beoordeling geschreven okt. 2019
1 bijdrage
Stefano doet het geweldig om het zowel leuk als leerzaam te maken. We leerden pasta en Bolognese te maken en van daaruit maakten we zowel lasagne als tagliatelle met ragu. En we maakten ook een vegetarische lasagne en gebakken aubergine-parmezaanse kaas. Naast het maken van een geweldige maaltijd, hebben we veel geleerd over de regio en de voedselaanpak in Emelia Romagna. We hebben ook een aantal geweldige fijnproevers in de klas ontmoet. We bleven twee uur extra genieten van de wijn en het gesprek. Dit was een echt hoogtepunt van de reis!
Meer lezen
Datum van activiteit: oktober 2019
Google
Nuttig
Delen
pappaskjøkken heeft een beoordeling geschreven sep. 2019
Oslo, Noorwegen38 bijdragen27 nuttige stemmen
De week die ik doorbracht aan het Culinary Institute of Bologna, is niets anders dan een mentale en fysieke lading. Chef Stefano is een energieke, veelzijdige vriendelijke chef-kok, die je bij alles betrekt, van het kopen van vlees en het bespreken met de slager, het uitkiezen van de groenten, het ruiken van de kazen - en alles klaarzetten om te koken. En natuurlijk, op weg terug van de ochtendronde van de duik in de fantastische Italiaanse pallet van ingrediënten - stop je voor koffie. En als je terug met Stefano wandelt in de prachtige straten van Bologna - zijn geboortestad - kun je hallo zeggen tegen een buur, een restauranteigenaar of de huisbaas van een be & be. Niet alleen "Buongiorno" (Goedemorgen) maar "Buona giornata" (Een mooie dag verder). Op een gegeven moment wil je in je arm knijpen om te controleren of je een reis hebt gemaakt terug naar de tijd dat mensen vriendelijker voor elkaar waren, of is dit realiteit? In zijn keuken wordt u uitgenodigd in zijn wereld die teruggaat naar de wortels van de keuken Emilia - romagna. En geen aanstoot - u zult ontdekken dat de Italiaanse keuken veel meer is dan wat u ziet in de meeste Italiaanse restaurants gevuld met pasta, tomaten, knoflook, chili en olijfolie. Waarom is het zo? U zou zich moeten aanmelden om erachter te komen. In de loop van de week dat ik met Stefano heb doorgebracht, spraken we over voedselbronnen, productiemethoden, voeding, duurzaamheid, geschiedenis, muziek en verschillende aspecten van het leven. Als je een pauze wilt nemen van waarschijnlijk je te drukke dagelijkse leven, meld je dan aan bij Stefano en je zult niet teleurgesteld worden. Laat los, luister aandachtig, wees nauwkeurig in uitvoering en op tijd. Dit is veel meer dan het maken van ravioli. Genieten!
Meer lezen
Datum van activiteit: augustus 2019
Google
3 nuttige stemmen
Nuttig
Delen
Natalie H heeft een beoordeling geschreven sep. 2019
Adelaide, Australië19 bijdragen8 nuttige stemmen
Wat een geweldige manier om een dag door te brengen en wou dat ik meer tijd had, ik had nog meer dagen geboekt. Stefano was geweldig. Ontspannen, uitzonderlijk en waardevolle tips doorgegeven om een geweldige maaltijd te maken. Volledig praktijkervaring voor de kok met duidelijke uitleg onderweg. Zo flexibel en informatief. Hield van de diepte van zijn kennis en de passie voor zijn ambacht. Ik liep geïnspireerde en drukke plannen weg om te zien wanneer ik aan zijn kookvakanties kon deelnemen - dat zou een echte traktatie zijn! Dus de moeite waard en ten zeerste aanbevolen
Meer lezen
Datum van activiteit: augustus 2019
Google
Nuttig
Delen
RiaBanerjee heeft een beoordeling geschreven aug. 2019
Londen, Verenigd Koninkrijk5 bijdragen1 nuttige stem
+1
Als u op zoek bent naar een echt authentieke Italiaanse kookervaring die boordevol plezier zit, dan is CIBO Bologna echt de plek om naartoe te gaan. Ik nam zes weken vrij als advocaat in Londen om mijn passie voor Italiaans koken na te streven en ik wilde die kostbare vrije tijd optimaal benutten. Ik heb uitgebreid online onderzoek gedaan en voelde me aangetrokken tot de 4 weken durende cursus bij CIBO vanwege het aantal uren dat ik daadwerkelijk heb doorgebracht - in de keuken, de ervaring van chef Stefano en de passie voor geweldig koken waar CIBO trots op leek te zijn. Ik arriveerde op de eerste maandag en binnen enkele seconden wist ik dat ik de juiste keuze had gemaakt. Ik kan niet uitdrukken hoe ongelooflijk de cursus van 4 weken was. Ik vond het zo leuk dat ik na een korte pauze aan de Amalfikust (die mijn reis naar Italië had moeten afronden) besloot om terug te komen om nog een paar dagen bij CIBO te doen, gewoon om zoveel mogelijk in te proppen vanaf een ervaring die ik nooit zal vergeten. De marktbezoeken elke ochtend waren een mooie en levendige manier om elke dag te beginnen. De ingrediënten waren frisser dan vers en de verkopers waren zo vriendelijk en gepassioneerd over hun producten. Dan, op school, zou chef Stefano (misschien wel een van de meest charismatische mensen die ik ooit heb ontmoet) de dag beginnen met uitzoeken welke personen op de cursus enthousiast waren om te koken en vervolgens een plan maakte om ervoor te zorgen dat iedereen het meeste kreeg uit hun dag. Zijn stijl van lesgeven is perfect voor degenen die echt willen leren, maar ook voor degenen die gewoon willen proberen en plezier hebben. Het draait allemaal om leertechnieken in plaats van blindelings recepten te volgen; het idee is dat je echte vaardigheden wegneemt die je kunt blijven ontwikkelen wanneer je thuis kookt. Tijdens mijn tijd daar leerde ik zoveel verschillende pasta's, gebak, brood, slagerij (van dieren van de zeer kleine (kwartel) tot de zeer grote (hele varken)), traditionele Bolognaise, pomodoro, carbonara, fricassee, caciattore en nog veel meer in termen van begrip hoe je een geweldig gerecht samenstelt. De twee kinderen van Stefano helpen ook op school en zijn allebei net zo warm en charmant als hij is. Een paar van ons waren uitgenodigd in het berghuis van Stefano in de Apennijnen, waar we vis en steaks kookten bij de open haard en buiten lunchten in de prachtige tuin. Tijdens mijn vijf weken op de cursus ontmoette ik solo reizigers zoals ikzelf, koppels, vrienden en families en ze leken allemaal echt te genieten van hun tijd bij CIBO. Ik heb de ongelooflijke food tours ervaren; de prachtige wijngaard die de wijn produceert die we dagelijks hadden mogen drinken tijdens het koken op school; een familiebedrijf traditionele balsamico azijn boerderij in Modena en het maken van Proscuitto di Parma en Parmegianno Regianno. Tegen het einde van de reis had ik het gevoel dat ik goede vrienden achterliet en ik kan niet wachten om weer terug te keren (misschien in het truffel- en champignonseizoen in de herfst!) Ik kon doorgaan over hoe sterk ik CIBO aanbeveel, maar voor ter wille van degenen die de volgende recensie willen lezen, zal ik nu stoppen en gewoon zeggen dat deze cursus (of het nu voor een dag of een maand is) echt niet te missen is!
Meer lezen
Datum van activiteit: juni 2019
Google
Nuttig
Delen
Vorige
123456